Vineri, 29 iulie 2016, începând cu ora 10:30, vă invităm să participați la festivitățile ocazionate de « Înmânarea Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău », ce vor avea loc în Piața Tricolorului din municipiul Bacău.

Pentru fiecare unitate militară, Drapelul de luptă simbolizează onoarea, vitejia şi gloria militară. Prin caracterul său, reprezintă tradiţiile şi faptele de eroism ale înaintașilor şi imboldul pentru datoria sacră de a servi cu credinţă patria.
Înmânarea Drapelului de luptă reprezintă un moment unic de profundă emoție și însemnătate istorică în viața unei unități militare.

La evenimentul deosebit de important din viața unității de pompieri militari din județul Bacău sunt invitați domnul dr. Raed ARAFAT — secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, domnul general de brigadă dr. Ovidiu VASILICĂ — inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, domnul Ioan Ghica — prefectul județului Bacău, domnul Sorin Brașoveanu – președintele Consiliului Județean Bacău, inspectorii șefi ai inspectoratelor pentru situații de urgență ale județelor Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Vaslui și Vrancea, comandanți ai unităților militare din județul Bacău, reprezentanți ai autorităților județene și locale, precum și cadre militare în rezervă.

Îi așteptăm pe toți băcăuanii să fie prezenți alături de pompierii militari salvatori la acest moment unic.
Totodată, reamintim că în zilele de 28 și 29 iulie, între orele 10.00 – 18.00, în centrul municipiului, pe strada Ioniță Sandu Sturdza, în fața Hotelului Decebal, va poposi Caravana SMURD “Fii pregătit!”.

Timp de două zile, pompierii militari salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău vor organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România, precum cutremure, inundații, incendii, dar și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana SMURD “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ