Conductele au ramas neacoperite/Foto: Ramona Ionescu

– lucrarile de modernizare a retelei de termoficare a orasului au ramas neterminate in multe locuri din oras – a dat frigul si a venit inghetul, iar lucrarile au incremenit in acelasi stadiu – pe alocuri au ramas descoperite si conducte de apa rece care risca sa inghete pet imp de iarna, neavând nicio protectie impotriva temperaturilor extrem de scazute

Vremea a tinut cel mai mult in anul 2015 cu firmele care au executat lucrari de modernizare a retelelor termice din municipiul Bacau. Ce poate fi mai bine pentru un constructor, decât sa lucreze in luna decembrie la temperaturi care au depasit in multe zile 10 grade Celsius?!? Si cu toate acestea, multe din santierele orasului au inghetat, iar lucrarile au ramas neterminate, desi termenii finali au suportat numeroase amânari.

Pentru a ilustra cât mai bine aceste afirmatii, luam exemplul cartierului Nord. Lucrarile de modernizare a retelei de termoficare au inceput in vara acestui an si trebuiau finalizate pâna pe 15 decembrie 2015, cel mai târziu. A trecut vara, a venit toamna, au aparut neintelegeri intre firmele excutante si municipalitate, muncitorii veniti tocmai de pe la Iasi au plecat la un moment dat motivând lipsa banilor, iar locatarii din cartierul Nord au fost lasati o vreme cu transeele la usa blocului, cu movilele de pamânt sub geam, cu parcari distruse si cai de acces blocate.

PUBLICITATE

A venit sezonul rece, instalatiile de termoficare au fost puse in functiune, insa, multa vreme au functionat astfel pentru ca, asa cum spuneau reprezentantii Thermoenergy, erau mai vizibile eventualele pierderi. La insistentele conducerii Asociatiei de proprietari nr. 116, a venit la fata locului un buldozer care a acoperit mare parte din conducte. Restul tevilor au ramas expuse la frig si risca in scurt timp sa inghete apa din ele.

“Afara este ger si la aceasta data inca mai sunt destule conducte descoperite. La insistentele noastre a fost trimis la un moment dat un muncitor cu un buldozer si a inceput sa impinga pamântul in transee. Nu s-a tinut cont de faptul ca tevile trebuiau protejate si au aruncat direct pamâ
nt peste ele. Noroc ca a inghetat acum pamântul si am scapat de noroi!!! Se lucreaza dezorganizat si in bataie de joc! Ce se va intâmpla cu locatarii daca tevile lasate descoperite vor ingheta?”, se intreaba Ioan Chirila, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 116

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Si idioti ca sa fie idioti pana la capat, in loc sa protejeze tevile într-o carcasa de beton cum erau inainte, au turnat pamant peste ele. Sa nu mai spunem de mizerie, unii nu isi pot folosi garajele si vb aia platesc impozite pe ele…. incopetenți.

  2. Nu ingheata fratilor, nici alea lasate pe drum, bagati ochii in sectiune sa va lamuriti. (nord3jpj si altele). Cele suspendate, da furati-le, ca sa nu mai puteti circula.

  3. Sa iesiti si sa vă astupati țevile. Uite na, vreti totul de-a gata ca pe vremea răposatului. Gata nenică cu ideea ca va face cineva viața usoara. Asa e în democratie. La muncaaaa.

  4. Tevile alea sunt bani ingropati in pamant . Par sa nu tina la fel de mult ca cele vechi , vor fi la fel de multe pierderi si avarii , Thermoenergy va intra in faliment intr-un an -doi sau va fi tinuta tot pe banii prostilor de contribuabili . Bucurosi sunt doar cei care au bagat comisioanele in buzunar . Sa-i vedem in zeghe cat mai curand !

  5. orasul asta a ajuns bataia de joc a unui megaloman!dragi bacauani sa il votati cu toata increderea! o sa va dea caldura pe gratis marca thermoenergy!

LĂSAȚI UN MESAJ