Dupa cum am aflat de la dr. Adrian Brânzaniuc, director medical al Spitalului Municipal Onesti, “aceasta institutie sanitara are de la inceputul anului 2015 mai multI medici noi. La sectia ORL activeaza doctorul Gheorghe Albert iar la Chirurgie medicul specialist Rodica Tarcuta (care a lucrat multi ani la Spitalul orasenesc “Ioan Lascar” din Comanesti).

O problema cu care se confrunta Spitalul Municipal Onesti, lipsa unui medic diabetolog, a fost rezolvata prin incadrarea medicului Angela Asavinei. Intre cadrele medicale noi mai mentionez pe medicul endocrinolog Nicoleta Calutiu dar si pe Florin Mitocaru ( medic ginecolog), Elena Tabacaru (la Compartimentul Boli Interne), Lucretia Luminita Bârgaoanu (medic specialist radiologie si imagistica medicala) precum si pe medicul Gabriela Manolache, care s-a reintors la spitalul onestean, având o a doua specializare si careia i s-a incredintat Compartimentul Gastroenterologie.

Ea este foarte apreciata in cadrul Spitalului Municipal Onesti iar revenirea sa ca medic internist a fost mult asteptata de catre pacienti. Astfel, la Compartimentul Boli Interne ‘ne miscam usor’ dupa ce au iesit la pensie medicii Elena Platon, Ancuta Baciu si Sofia Baiceanu. Am reusit recent la Spitalul Municipal Onesti sa infiintam un compartiment nou- Alergologie, unde activeaza medicul Mihaela Sirrieh, dorind astfel ca sa venim in sprijinul pacientilor cu astfel de probleme.

Si Compartimentul de Primire Urgente are doi medici noi, Simona Dumitrache si Elena Ciocan iar ‘un nume nou’ este si la farmacia spitalului, farmacista Maria Bogus. Iata ca la Spitalul Municipal ‘Sfântul Ierarh Dr. Luca’ din Onesti este o infuzie masiva de tineri medici, care asigura continuitatea acordarii de servicii medicale, venind in sprijinul bolnavilor de pe valea Trotusului. Toti acesti medici noi au primit locuinte ANL cu sprijinul Primariei si a Consiliului Local Onesti.

Acest lucru contribuie din plin la statornicia lor pe aceste meleaguri, unde vor ca sa ajute comunitatea”. Medicul Adrian Brânzaniuc (foto) a mentionat si compartimentele la care spitalul din Onesti mai are nevoie de cadre medicale, in acest sens afirmând: ”Este nevoie mare de medici la Sectia Neurologie, care se va moderniza in acest an. De asemenea si la Neonatologie suntem deficitari”. O noutate de ultima ora de la Spitalul Municipal Onesti este achizitionarea, cu sprijinul Ministerului Sanatatii, a unui artroscop, aici efectuindu-se artroscopii de catre medicul Dinu Cristinel, ce are competenta necesara pentru acestea.

Alte articole