Asociatia Prevenirea Adictiei si Comportamentului Adictiv (APACA) Bacau in colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Bacau a desfasurat un curs de formare a voluntarilor numit “Informat, Dispus si Capabil 2014”.

Au participat la curs 26 de elevi din cadrul CN „Costachi Negri” din Tg. Ocna, scopul fiind cresterea gradului de informare corecta a tinerilor cu privire la substantele psihoactive si efectele consumului acestora, precum si dezvoltarea retelei locale de prevenire a consumului de droguri.

Au fost abordate teme referitoare la definitia, clasificarea si efectele drogurilor, dar si la comunicare si abilitati asertive (moduri de a refuza uzul drogurilor, fara a intra in conflict sau a fi exclus dintr-un grup), voluntariatul si modalitati de a te implica in domeniul antidrog.

Cursul face parte din programul “helpNET-Reteaua Locala Antidrog” initiat in 2013 de CPECA in parteneriat cu CJ Bacau, Prefectura, ISJ Bacau, CCD si APACA.

Acum, inca 26 de voluntari s-au alaturat celor 70 de voluntari din Onesti si Bacau, 25 de jandarmi din cadrul IJJ si Gruparii Mobile, 24 de politisti locali si politisti de proximitate bacauani formati in domeniul antidrog.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ