-pe buletinul de vot: pozitia 8 la Primar si pozitia 7 la Consiliul Local-

Având doar 23 de ani, Cristian Ghinghes este cea mai proaspata figura de la aceste alegeri locale. Acesta candideaza independent la Primaria si Consiliul Local, reusind sa ajunga în acest punct dupa ce si-a câstigat dreptul de a candida la Tribunal, instanta dându-i câstig de cauza în fata Biroului Electoral Municipal care initial i-a respins candidatura dupa ce a verificat în mod eronat cele peste 2.300 de semnaturi de sustinere ale tânarului independent.

Cristian Ghinghes a absolvit studii de administratie publica, este masterand în domeniul fondurilor europene, iar bacauanii îl cunosc fie datorita blogului Kristofer.ro, unde de 9 ani spune pe nume lucrurilor care se petrec în politica si administratia din Bacau, fie în urma demersurilor sale civice prin care a reusit sa rezolve o serie de probleme sau încalcari ale legii la nivel local.

– În primul rând, de ce candidezi?
– Candidez în primul rând cu gândul ca tinerii au nevoie de un reprezentant acolo unde se iau deciziile, adica în Consiliul Local, dar si pentru a aduce pe agenda publica teme importante care nu sunt luate în seama de actuala „clasa” politica. Bacauanii au nevoie de un reprezentant al societatii civile la Primarie si în Consiliul Local, mai ales ca partidele au demonstrat în acesti 26 ani de ce sunt sau mai degraba de ce nu sunt în stare sa faca pentru comunitate. Bacaul are nevoie de o noua clasa politica, de altcineva, de cineva nou!

– Ce te recomanda, ce ai facut pâna acum pentru Bacau?
– Este exact întrebarea la care multi dintre contracandidatii mei nu ar sti ce sa va raspunda, în ciuda faptului ca ani buni de zile au ocupat tot felul de functii publice alese sau numite.
Eu, în schimb, în toti acesti ani de activitate civica, m-am luptat pentru Bacau. Mai întâi ca blogger, apoi ca reprezentant al elevilor bacauani în Consiliul Judetean al Elevilor, astazi gestionând o serie de demersuri civice de impact:
– sunt initiatorul „Bacauanii vor piste pentru biciclete”, postura din care am reusit sa conving municipalitatea sa prevada în buget bani pentru realizarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD);
– am înfiintat Asociatia Elevilor din Bacau, alaturi de care am deschis terenurile de sport de la scoli si licee pentru elevi si studenti, în urma proiectului „Lasati-ne sa batem mingea!” care, de altfel, a fost premiat în cadrul Galei Premiilor Participarii Publice 2016 de la Bucuresti;
– ca initiator al grupului Bacaul Civic, am convins Consiliul Local sa abroge acea taxa abuziva de 5 lei/pagina pe care municipalitatea o percepea cetatenilor care solicitau informatii si documente de interes public în baza Legii 544/2001;
– sunt si monitor al Consiliului Tineretului din România pentru judetul Bacau, calitate care mi-a permis sa strâng 20 de ONG-uri locale la aceeasi masa si sa pun presiune pe autoritatile locale astfel încât sa aloce, în sfârsit, dupa 10 ani de încalcare a Legii Tinerilor 350/2006, fonduri pentru activitatile de tineret: 400.000 la nivel de judet si 300.000 de lei la nivel de municipiu.
Sunt lucruri pe care le-am facut din societatea civila si cred ca pot face mult mai multe pentru comunitate daca bacauanii îsi vor pune încrederea în mine pe 5 iunie, astfel încât sa ajung fie la Primarie, fie în Consiliul Local.

– Care sunt proiectele tale pentru Bacau?
– Bacauanii s-au saturat de promisiuni si machete SF, iar eu nu voi recurge la practicile actualei „clase” politice. Sunt altfel, vreau sa fac politica altfel, asa ca nu pot decât sa subliniez câteva principii si idei cheie pentru dezvoltarea pe termen lung a Bacaului: audit complet în Primaria Bacau, majorarea finantarii de la bugetul local pentru scolile, liceele si universitatile din Bacau (fondul scolii trebuie sa dispara), realizarea si aplicarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila (parcari supraterane, piste pentru biciclete, autobuze electrice, linii noi de transport public – toate din fonduri europene), finalizarea investitiilor începute, ajutor pentru tinerii care vor sa ramâna sau sa se întoarca în Bacau, încurajarea investitiilor private, norme clare de urbanism, transparenta totala în cheltuirea banului public.

Publicat la comanda candidatului Cristian Ghinghes, cod AEP 24161020


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.