Independentii out, partidele in

0

Astazi este ultima zi din perioada de depunere a candidaturilor la Camera Deputatilor si Senat, in vederea alegerilor din 11 decembrie. O parte dintre competitori au depus deja listele.

Pentru inceput insa sa notam ca Biroul Electoral Judetean a respins doua candidaturi independente la Camera Deputatilor. Este vorba despre Pavel Stefanache si Marius Apostol, o parte dintre semnaturile de sustinere depuse de acestia nefiind corecte.

Pe de alta parte, consilierul judetean Sorin Sova care a câstigat un numar semnificativ de voturi la alegerile locale din vara isi incearca acum norocul la Camera Deputatilor. Candidatura sa a fost validata.

Asadar, la aceste alegeri, bacauanii au si doua optiuni de independenti, respectiv Cosmin Curelea si Sorin Sova. Candidatii respinsi au termen de contestatie.

Si partidele politice au depus listele. Astfel, au fost admise candidaturile (in ordinea depunerii) din partea Partidului România Unita, Partidului Miscarea Populara, Partidului Social Democrat si Partidului National Liberal.

Primii pe lista PRU sunt Marius Isaila la deputati si Gabi Corodeanu la senatori, la PMP Valerian Vreme la deputati si Ion Melinte la senatori, la PSD Gabriel Vlase la deputati si Dragos Benea, la senatori si la PNL Ionel Palar la deputati si Daniel Fenechiu la senatori.

In functie de numarul de voturi, primii trei sau patru de pe liste au sansele cele mai mari sa intre in Parlament. Campania electorala debuteaza pe 11 noiembrie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ