Vedeta de televiziune Andreea Marin, care este Ambasador al UNICEF in România, a stat, joi, la povesti cu copiii din Asau. Intâmpinata de elevii Scolii Gimnaziale Asau cu pâine si sare, ea a dorit sa se fotografieze alaturi de ei, apoi s-a indreptat spre clasa pregatitoare, unde era asteptata de boboceii invatatoarei Ana Bildigau.

Prezenta Andreei Marin are legatura cu proiectul derulat de UNICEF in judetul Bacau, un proiect pilot, unic in tara, care are doi piloni: Pachetul Minim de Servicii si Educatie de Calitate. Indragita vedeta a vrut sa vada la fata locului cum se desfasoara proiectul, sa incurajeze echipa UNICEF din Asau si sa dea recunoastere muncii acestor profesionisti devotati.

Ajunsa in mijlocul scolarilor, ambasadoarea onorifica a UNICEF i-a rugat pe adulti sa faca liniste pentru a conversa cu micii ei parteneri. “Ursul pacalit de vulpe” a fost prima poveste pe care i-au spus-o copiii si pe care au dezbatut-o, apoi, impreuna pentru a-i intelege morala.

Si Andreea Marin le-a spus o frumoasa poveste despre doi frati gemeni. Unul dintre acestia avea “un picior bolnavior”, iar celalalt era perfect sanatos, motiv pentru care era convins ca va ajunge foarte departe.

Lucrurile au stat altfel deoarece primul, neputând sa alerge, s-a dedicat invataturii, in timp ce fratiorul sanatos mai mult a zburdat. Povestea e lunga, dar morala e scurta. “Cine a reusit in viata?” a intrebat Andreea Marin. “Cel cu piciorul bolnavior!” “De ce?” “Fara carte nu ai parte!” a spus, grabita si emotionata, un bobocel de fetita.

Andreea Marin a colorat impreuna cu copiii imagini din “Capra cu trei iezi”, a cântat alaturi de ei si le-a multumit ca au primit-o in mijlocul lor, dupa care a vorbit cu tinerele care formeaza echipa UNICEF din Asau, nu mai putin emotionate decât pustii de la “clasa zero”.

Vedeta a vrut sa afle de la Mihaela Cojocaru, asistent social, Ana Maria Voica, mediator scolar, Maria Spoiala, asistent medical, si Gabriela Miron, consilier scolar, intâmplari concrete din munca lor cu familiile din Asau. I-au povestit ca inceputul a fost greu, ca oamenii au fost reticenti când au batut la usa lor, insa treptat au inceput sa capete incredere si sa-si deschida sufletul.

Pe unii, angajatii UNICEF i-au ajutat sa obtina certificatul de nastere al copilului, pe altii sa intocmeasca un dosar pentru incadrarea in grad de handicap, pe altii sa-si vaccineze copiii sau i-au convins sa-i dea la scoala. Succesul se datoreaza excelentei colaborari dintre echipa UNICEF, Primarie si Scoala.

“Eu va multumesc pentru implicare caci nu e deloc usor sa faci ceea ce faceti voi, mai ales ca lucrati cu familii aflate in situatii de risc. Voi sunteti acea punte de legatura intre universul lor, care s-a inchis, si lumea din afara, a celor care pot sa-i ajute. Tare mi-as dori sa vad, intr-o zi, ca ceea ce se intâmpla, azi, in judetul Bacau se intâmpla in intreaga Românie”, le-a marturisit Andreea Marin.

[wonderplugin_gallery id=”675″]

Vedeta a vorbit apoi cu primarul Constantin Radulescu, cu Elena Sucila, actuala directoare a Scolii Gimnaziale Asau, si cu Neculai Oprea, 78 de ani, cel care a fost 43 de ani cadru didactic si 22 de ani directorul institutiei si care a tinut sa fie prezent la eveniment.

In final, Andreea Marin a scris in Cartea de Onoare a Scolii Gimnaziale Asau:
“Am lucrat mult cu cuvintele de-a lungul ultimilor 20 de ani pentru a ajunge la sufletul oamenilor. Azi, as spune doar atât: felicitari, oameni dragi! Nu e nevoie decât sa mergeti pe acest drum drept tot inainte, cu incredere!”

Proiectul “Incluziune sociala prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunitatii”, dezvoltat de UNICEF in 38 de localitati din judetul Bacau, este un model de intervenetie care isI propune sa furnizeze date care sa contribuie la dezvoltarea politicilor publice în domeniul incluziunii sociale. Integrarea serviciilor este realizata prin coordonarea serviciilor de sanatate, educatie si protectie sociala. Proiectul este finantat de Norway Grant si UNICEF, în parteneriat cu Consiliul Judetean Bacau, Prefectura Bacau si 38 autoritati publice locale din judet.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Toată stima și admirația pentru o doamna adevărată care face lucruri extrem de frumoase!Felicitări pentru implicare și pentru imaginea frumoasă pe care o faceți femeii la modul genera. Va urmăresc și va apreciez!

LĂSAȚI UN MESAJ