Situatie incredibila in comuna Tg. Trotus, acolo unde cei circa 5000 de cetateni risca sa ramâna fara apa dupa ce au acumulat datorii la Compania de Apa in suma totala de 382.066 lei.

Cea mai semnificativa parte din datorie se inregistreaza la punctul de consum Tg. Trotus, respectiv 263.748 lei. Datori mai sunt si locuitorii din Viisoara, cu circa 118 mii lei, singurii la zi cu facturile la apa fiind cei din Tuta.

Cum s-a ajuns la aceasta situatie?

PUBLICITATE

„De câtiva ani, vreo patru sa fie, nu a mai fost om la primarie care sa mearga sa faca incasarile pe teren. Ultima oara, locuitorii din Tg.Trotus au fost pe zero la 30 iunie 2013. De atunci a pornit tavalugul datoriilor si penalizarilor. De un an de zile este om la Tg. Trotus si unul la Tuta, dar e foarte greu sa strângem banii”, explica primarul Adrian Forcos.

De ce? Nu pentru ca oamenii n-ar avea bani, ci pentru ca „multi nu au contracte la apa. Toti oamenii au apa, doar jumatate contracte. Doua luni le functioneaza apometrul, alte doua nu. asa ca nu avem cum sa ma recuperam ce nu s-a inregistrat. Nici daca as vrea sa-i dau in judecata n-am cum, pentru ca n-au contracte”, spune tot edilul.

Asadar, chiar daca are doar câteva luni de mandat, tot acestuia i-a revenit sa puna ordine in comuna.

„Toti cetatenii vor avea apometre la poarta, cu sigiliu”

Iminenta deconectare de la reteaua de apa ar fi a doua luna aceasta. La inceputul lui octombrie, locuitorii au stat cinci zile fara apa din acelasi motiv.

„In mai s-a obtinut de catre primarie o reesalonare, dar tot nu facem fata. Acum sper sa mai obtin o amânare cu un an. Nu avem nici o posibilitate de a plati din bugetul local, este deturnare de fonduri”, se arata foarte determinat primarul Adrian Forcos.

Daca nu va reusi sa obtina o alta reesalonare, Compania de Apa anunta ca va inchide robinetul incepând cu 24 octombrie. In prezent, metrul cub de apa la Tg. Trotus costa 3 lei.

„Am inceput sa facem ordine. De acum, toti vor avea apometre cu sigiliu, montate de o firma, la poarta, si imediat contract de furnizare. Trebuie sa punem la punct situatia.”
Adrian Forcos, primarul comunei Tg.Trotus


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. De ce trebuie sa sufere bunii platnici pt furturile unor nesimtiti?
    Trebuie facut un audit la primărie si vinovatii trasi la răspundere. S-au făcut multe lucruri “ciudate” într-o localitate, de exemplu canalizare doar in jumătate de sat, doar la cei “deștepți” . Faceti o ancheta si veti vedea ce se poate întâmpla într-o comuna in care primarul a murit in timpul mandatului.

LĂSAȚI UN MESAJ