În perioada 29 august – 3 septembrie în Parohia romano-catolica „Sf. Nicolae” din Bacau a avut loc campusul pentru copii „Toamna împreuna”. Tema acestui campus a fost „Iosif, regele viselor”. Copii începând din clasa 0 pâna în clasa a 8-a au avut posibilitatea sa se bucure de ultimele zile de vacanta în mod constructiv participând la activitati adaptate vârstei lor.

În centrul atentiei a fost sirul de scenete de teatru care au avut ca subiect viata lui Iosif si a celor 11 frati ai sai din Vechiul Testament pregatite de domnul regizor Cosa Ionica. Copiii au putut retrai momentele importante din viata personajului principal, lucru care i-a ajutat sa înteleaga si sa pretuiasca mai mult valorile crestine. Toate activitatile au fost organizate cu ajutorul animatorilor, tineri care îsi gasesc placerea în activitati de voluntariat de acest fel.

Un alt moment important din acest campus a fost cateheza, moment în care preotii parohiei noastre i-au ajutat pe copii sa înteleaga cum Sfânta Scriptura ne ajuta sa vedem viata noastra altfel si sa pretuim mai mult unele lucruri pe care le consideram destul de banale, cum ar fi: familia, faptul ca îi avem pe amibii parintii care sa ne înconjoare cu iubirea lor; dorinta de a avea numite idealuri în viata si libertatea de a le urma; faptul de a nu ne pierde încrederea în Dumnezeu în ciuda tuturor relelor care ni se întâmpla; bunatatea si milostivirea pe care le învatam de la Isus, si pe care le punem în practica, ne ajuta sa fim mai întelepti si mai buni decât ceilalti.

Copiii împreuna cu animatorii s-au bucurat si de momente de distractie prin muzica adaptata vârstei lor si prin jocuri si competitii. Cele patru echipe în care au fost împartiti copiii au avut un steag cu o culoare reprezentativa si un slogan pe care l-au învatat.

[wonderplugin_gallery id=”667″]

O alta activitate foarte importanta în cadrul acestui campus a fost faptul de a nu neglija sufletul nostru. Copiii au avut prilejul de momente de rugaciune si chiar posibilitatea de a participa la sfânta Liturghie ascultând cuvântul lui Dumnezeu, spovedindu-se si împartasindu-se. Aceste activitati i-au facut pe copii sa înteleaga ca sufletul nu are vacanta, ci are mereu nevoie de Isus.

Saptamâna s-a încheiat cu o drumetie facuta în padure, în satul Bijghir. Vremea favorabila ne-a ajutat sa parcurgem drumul pâna la o poienita în padure unde ne-am desfasurat activitatile. Elementul suprinza al acestei drumetii a fost jocul „Cautarea comorii”. Copiii, de aceasta data împartiti în doua echipe, au cautat indiciile ascunse de animatori. la fiecare indiciu având o sarcina de îndeplinit dupa care au mers catre urmatorul indiciu. La capatul celor 12 indicii copiii au gasit comoara mult râvnita.

Prin aceste campusuri dorim sa îi ajutam pe copii, care sunt crestinii de mâine, sa împartaseasca cu cei de o vârsta cu ei nu doar bucuriile si distractiile, ci si credinta si valorile crestine. Nu putem sa fim o Biserica daca nu dezvoltam capacitatea celor mici de a fi împreuna si a împartasi aceste valori si cu ceilalti. Multumim tuturor binefacatorilor pentru generozitatea si sustinerea lor. Domnul sa le rasplateasca bunatatea!

pr. Paul Caliman


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ