Programul Asociatiei OvidiuRo de incurajare a educatiei timpurii prin acordarea de tichete sociale familiilor care isi duc copiii la gradinita a devenit program national, din februarie, prin Legea 248.

Pentru a sprijini echipele locale (asistenti sociali, mediatori scolari, profesori) sa implementeze legea prin identificarea copiilor de 3-6 ani neinscrisi la gradinita si informarea parintilor cu privire la program, OvidiuRo a organizat o caravana.

Având 6.000 de posibili beneficiari, Bacaul a fost selectat ca judet-gazda, alaturi de alte 14. Caravana se desfasoara, incepând de luni, in sase comune: Horgesti, Ungureni, Podu Turcului, Dofteana, Caiuti si Lipova.

Activitatile vor dura o saptamâna si vor include sesiuni de citit cu copiii, jocuri educationale si discutii de consiliere a parintilor cu privire la importanta educatiei timpurii. Colaboratori sunt Prefectura, CJ Bacau, ISJ, DGASPC, AJPIS, DSP si cele sase primarii.

La finalul verii, OvidiuRo va selecta comunitatile pe care le va sprijini, in continuare, cu solutii traditionale in program (rechizite, hainute, incaltaminte, formare, informare etc.), ce se vor adauga tichetelor de 50 de lei acoperite de la bugetul de stat.

Alte articole