Cea mai importanta competitie a planetei se va desfasura in perioada 5-21 august, la Rio de Janeiro. Bacaul are patru sportivi prezenti la Jocurile Olimpice din Brazilia

Incepe, in sfârsit incepe! Cea de-a 31-a editie a Jocurilor Olimpice de Vara debuteaza in acest weekend, la Rio de Janeiro.

In fapt, startul competitiei s-a dat inca de joi, cu primele meciuri ale turneului de fotbal, insa ceremonia de deschidere, transmisa, ca si intreaga competitie, de TVR1, va avea loc in noaptea de vineri spre sâmbata, in jurul orei 1.30.

PUBLICITATE

Ceremonia nu va avea fastul Olimpiadei de la Londra, din urma cu patru ani, insa este clar ca, din cauza amenintarilor teroriste, masurile de securitate vor fi peste tot ce s-a intâlnit in istoria Jocurilor Olimpice moderne.

Bacaul e prezent si el la Rio. Cu patru sportivi: inotatorii Norbert Trandafir si Marius Radu (CSSM Bacau), maratonistul Alexandru Soare (CS Stiinta) si triplusaltista Andreea Panturoiu (CSM Onesti). Plus un antrenor: mentorul lui Trandafir si Radu de la CSSM, Ovidiu Galeru. De altfel, inotatorii vor fi si primii bacauani care vor intra in competitie.

Nu din prima zi a calificarilor, ci dintr-a doua. Duminica, 7 august, stafeta masculina de 4x 100 metri a României, compusa din Norbert Trandafir, Marius Radu, Daniel Macovei si Alin Coste va participa la seriile de calificare la Olimpic Aquatics.

Andreea Panturoiu va debuta in concurs pe 13 august, atunci când pe stadionul Olimpic sunt programate calificarile probei de triplusalt, in timp ce Alexandru Soare va alerga maratonul pe 21 august. Niciunul dintre bacauanii prezenti la Rio nu vizeaza vreo medalie. De altfel, intreaga delegatie a României este sceptica in privinta numarului de medalii.

“Targetul nostru este intre 6 si 8 medaliii”, a declarat presedintele COSR, Alin Petrache.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ