Astăzi, de la ora 16.00, Sala de Atletism va găzdui semifinalele Naționalelor U19 la box. Câștigătorii se vor califica în finalele programate sâmbătă, de la ora 11.00. Accesul publicului e gratuit.
Campionatul Național de box pentru Tineret, care se desfășoară în Bacău, intră în faza luptei pentru medalii.

Astăzi, de la ora 16.00, Sala de Atletism va găzdui partidele din semifinale. Iar sâmbătă, de la ora 11.00, au loc finalele ce vor decide noii campioni naționali Under 19. Băcăuanii de la SCM-CSM au deja un pugilist în finală: Ioan Sergiu Apostu, care a trecut ieri, în semifinala categoriei 46-49 kg, de timișoreanul Adalbert Robert Pater.

Iar alți șapte reprezentanți ai gazdelor se vor bate azi pentru accesul în ultimul act al competiției. La 64 kg am putea avea chiar o finală băcăuană, după ce în gala de aseară Valentin Bârgăoanu l-a eliminat pe botoșăneanul Eduardo Andrei Lebădă, iar Eric Tudor s-a impus în fața lui Ștefan Alin Onofrei (Șomuz Fălticeni).

La fel stau lucrurile și la 69 kg, după victoriile de ieri reușite de Alexandru Badea și Cristian Doru contra lui Ioan Matean (Cugir), respectiv Eduard Cristea (Pitești). Lista semifinaliștilor băcăuani este completată de Marwan Alfari, la 81 kg și de Albert Florescu, la super-grea.

„Ceea ce mă bucură cel mai mult este că sportivii noștri se prezintă foarte bine în perspectiva Europenelor din Bulgaria, de la începutul lunii septembrie”, a declarat antrenorul lotului național, Relu Auraș, care a avut și un mesaj pentru publicul băcăuan: „Așteptăm spectatorii într-un număr cât mai mare la semifinalele de vineri după-amiaza și la finalele de sâmbătă dimineața. Nu vor regreta; vor avea ce vedea”.