18 mai 2024
EvenimentÎncepe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare

Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a făcut un anunț de maximă importanță pentru milioane de pensionari din România. Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare, o veste așteptată cu sufletul la gură de către cei cinci milioane de pensionari vizați. În următoarea perioadă, poștașii vor aduce noile decizii de pensionare, însoțite de noile sume de pensie.

Un lucru esențial pe care trebuie să-l știe toți pensionarii este că pensiile nu vor scădea. Marius Budăi a subliniat acest aspect, adăugând că decizia nu va fi distribuită de fiecare dată când pensia înregistrează o creștere.

“Această decizie nu se va distribui de fiecare dată când pensia va înregistra o creștere. Nu vreau să las niciun loc de dubiu. Sumele necesare pentru recalculare sunt deja cuprinse în bugetul asigurărilor sociale”, a declarat fostul ministru al Muncii.Pensionarii vor găsi pe noile taloane de pensie informații precum numărul de puncte pe contributivitate, numărul de puncte de stabilitate și suma pensiei. Majorările vor fi semnificative, unele cazuri ajungând la 80-90%, în special pentru cei cu un stagiu mare de cotizare, între 35-40 de ani.

Pentru unii pensionari, recalcularea va aduce chiar o dublă majorare. Aceștia sunt cei care au avut venituri extraordinare, pentru care trebuie să depună actele doveditoare la casele de pensii și să solicite această recalculare.

Deși procesul de recalculare va dura șase luni, plățile pensiilor majorate sunt subiectul discuțiilor la nivel european. Guvernul român negociază la Bruxelles o prelungire de până la șapte ani a perioadei în care țara să iasă din procedura de deficit excesiv, având în vedere presiunea financiară generată de aceste majorări de pensii.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri