Pregatirile pentru sarbatoare au inceput de joi dimineata/ foto: Razvan Bibire

Orasul va fi animat in acest week-end de o noua editie a „Zilelor Bacaului”. O noutate importanta este ca dupa multi in ani in care au fost gazduite de platoul de lânga Sala Sporturilor, manifestarile revin in centru.

Deschiderea prorpiu-zisa va avea loc in Parcul Catedralei, vineri, 3 octombrie, cu cea de-a sasea editie a Târgului de Procoavă.

Timp de trei zile, 30 de expozanti sositi din toate colturile tarii vor expune rodul creatiei lor: împletituri din nuiele, rachita si sfoara, icoane pe lemn si pe sticla, masti, obiecte prelucrate din lemn, oale, cojoace, podoabe, mobilier rustic si multe altele. Mesterii populari vor face si demonstratii de maiestrie si vor împartasi din secretele mestesugului popular.

Un târg de produse agroalimentare se va desfasura pe strada Ionita Sandu Sturdza, în fata hotelului Decebal. Circa 20 de expozanti vor expune, începând de vineri, 3 octombrie, legume si fructe, produse din carne, brânzeturi, miere de albine, dulciuri de casa.

Sâmbata, 4 octombrie, se va deschide expozitia de arta a Colegiului National de Arta „George Apostu”. Aceasta va fi amplasata pe zona pietonala cuprinsa între hotelul Decebal si magazinul Luceafarul. Elevii si profesorii Colegiului vor expune, sâmbata si duminica, lucrari de pictura si sculptura. Pe acelasi pietonal, în zona cuprinsa între magazinul Luceafarul si Parcul Trandafirilor vor expune carti, lucrari de pictura si sculptura, anticari, edituri si artisti plastici.

Activitatea comercială se va desfasura exclusiv pe strada care face legatura dintre strazile Nicolae Balcescu si Mihai Viteazul, în spatele hotelului Moldova.
O zona acoperita pentru alimentatie publica a fost creata în parcarea hotelului Moldova si în parcarea publica din imediata vecinatate.
Nici în acest an nu vor lipsi paradele, cea a motociclistilor având loc sâmbata, ora 12.00, iar cea a cailor de rasa, duminica, ora 13.00. Fanfara Garnizoanei Bacau va acompania parada cailor de rasa, după care, la ora 13.30, va sustine un concert în Piata Tricolorului. Crosul „Zilele Bacaului”, o traditie a acestui eveniment, se va desfasura duminica, la ora 10.00.

Programul artistic de pe scena amplasta in Piata Tricolorului se va desfasura dupa urmatorul program:

Vineri, 3 octombrie

Ora 17.00 – colaboratori locali;
Ora 18.00 – Ansamblul „Plaiuri Românesti”;
Recitaluri: Lidia Buble, Maxim, Akcent.

Sâmbata, 4 octombrie

Ora 17.00 – colaboratori locali;
Ora 18.00 – Ansamblul „Busuiocul”;
Spectacol multimedia
Recitaluri: Nico, Mircea Baniciu si Pasarea Colibri.

Duminica, 5 octombrie

Ora 18.00 – Hollywood music – Filarmonica „Mihail Jora”;
Recital Pepe.

La editia din acest an, în premiera, orchestra simfonica „Mihail Jora”, din Bacau, va sustine un concert în Piata Tricolorului, duminica, 5 octombrie. Concertul se intituleaza „Hollywood music”, si prezinta cele mai bune melodii din filme celebre, însotite de imagini proiectate pe cele doua ecrane led screen. Spectatorii vor beneficia de circa 1.500 de scaune care vor fi amplasate de catre organizatori în Piata Tricolorului.

Pentru organizarea din acest an a „Zilelor Bacaului” s-au alocat de la bugetul local 240.000 lei.

Prognoza meteo: racoare, dar fara ploi

Prognoza meteo pentru acest week-end este nici prea buna, nici prea proasta. Vineri se anunta cer innorat, vânt moderat si o temperatura maxima de 15 grade, in timp ce minima va fi de 4 grade. Sansele de ploaie sunt aproape nule. Sâmbata, cerul devine variabil, sansele de ploaie sunt zero, iar temperaturile vor oscila intre o maxima de 16 grade si o minima de 3 grade. Nici duminica nu sunt de asteptat ploi, mai ales ca cerul se va degaja aproape in intregime. Temperatura maxima va fi de 16 grade, iar minima, de 5 grade.

Alte articole