Termon Onesti si CET Bacau vor incepe procedura de disponibilizare de angajati, operatiune posibila dupa ce Guvernul a avizat, miercuri, alocarea fondurilor pentru achitarea venitului de completare. Printr-un set de hotarâri aprobate în sedinta de miercuri, Guvernul a dispus alocarea din bugetul asigurarilor pentru somaj a fondurilor destinate platii în acest an a venitului de completare pentru persoanele disponibilizate la aceste societati. Pentru Termon Onesti au fost acordate 216.000 lei, iar pentru CET Bacau au fost alocate 264.000 lei, tot pentru plata venitului de completare.

“Era vorba sa fie disponibilizati 37 de angajati de la noi, dar pâna la urma sunt 33. Ei vor primi, pe lânga ajutorul de somaj, sume intre 1.200 si 1.500 lei, din aceste venituri de completare. Coincidenta face ca perioada de preaviz sa fi expirat exact odata cu emiterea ordonantei pentru alocarea veniturilor de completare. Intrarea in somaj este o problema de zile, cât se rezolva o serie de formalitati. Societatea Termon se afla in proces de reorganizare si vom prezenta planul in Consiliul Local. Problematica este incalzirea populatiei, fiindca sezonul rece se apropie, iar o solutie certa nu exista in acest moment” – a declarat directorul Termon, Mircea Cetean.

Conform planurilor de disponibilizare aprobate anterior la nivelul societatilor, Termon Onesti va renunta la 37 de angajati, iar CET Bacau la 104 angajati. Cauza disponibilizarilor colective de la CET este închiderea cazanului 1/420 t/h, adica a cazanului de abur care functioneaza pe carbune si a tututor instalatiilor care functioneaza pe carbune.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ