O batrana de pe strada Mioritei a fost la un pas de moarte, dupa ce televizorul i-a luat foc. Imobilizata la pat, femeia a scapat cu greu din apartamentul incuiat si plin de fum. Vecinii fac un apel pentru ajutorarea femeii, peste care necazurile curg in ultima vreme.

Locatarii unui bloc de pe strada Mioritei au avut parte de o spaima sora cu moartea. Marti, in jurul orei 20.00, au auzit o explozie puternica. Nu i-au dat prea mare atentie, obisnuiti cu zgomotul strazii. Au pus totul pe seama exploziei unui cauciuc. “In scurt timp am auzit tipete ce veneau de pe scara blocului, povesteste Ioan Ursu, proprietarul unuia dintre apartamente. Simtisem deja mirosul de fum inecacios, dar cand am deschis usa apartamentului, am crezut ca ne sufocam cu totii, ca ardem de vii. Nu vedeai la o palma de fumul negru”. Acesta iesea in valuri din garsoniera cu numarul 10, locuit de o femeie in varsta, paralizata. Batrana era singura in casa cand televizorul i-a luat foc. Simtind ca nu mai are aer, a gasit putere, printr-o minune, sa se tarasca pana la usa si sa o descuie. Vecinii au scos-o din casa. Au fost chemati pompierii, care au stins incendiul a carui cauza s-a dovedit a fi un scurtcircuit. Garsoniera este acum de nelocuit. Peretii sunt negri, iar mirosul de fum s-a impregnat in toate lucrurile. Vecinii vor incerca sa o ajute, dar fac un apel de suflet si la alti bacauani. “Noi suntem oameni in varsta, o ajutam la curatenie, dar nu putem igieniza garsoniera. Poate se va indura de ea cineva de la o firma de constructii.”

Din necaz in necaz

Verona Coceanga este, parca, o tinta a necazurilor. Are atatea boli, incat abia incap pe formularele de iesire din spital. Este imobilizata la pat si are nevoie de ingrijire permanenta. Cea mai mare durere o poarta in suflet. Propria ei nepoata i-a promis ingrijire, daca ii face act de vanzare-cumparare pe locuinta. Dupa ce s-a vazut cu documentul la mana, nepoata a uitat ca s-a angajat in fata notarului sa ii asigure matusii ingrijire si intretinere. Mai mult, a inceput sa se poarte urat si sa o ameninte cu azilul. Dupa un timp, nepoata i-a propus sa desfaca aactul”, dar a cerut 50 de milioane de lei vechi. Sora Veronei Coceanga a facut rost de 60 de milioane si a tot asteptat ca nepoata sa se prezinte la notar. Aceasta nu s-a tinut de cuvant. Prin urmare, Verona Coceanga a deschis actiune pentru anularea contractului. Cu tertipuri avocatesti, nepoata obtine amanari peste amanari, asteptand moartea matusii. Marti seara, a fost la un pas de a-si vedea visul implinit. Soarta a vrut altfel. “Acum, batrana a fost citata la tribunal, spune indignata o cunostinta a ei. Este cu un picior in groapa, parasita, bataia de joc a nepoatei si tot nu isi gaseste dreptatea”.
Scris de Doina MincuPUBLICITATE