Incendiu la un magazin din Comanesti

0

Duminică, 30 octombrie 2016, la ora 22:20, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a fost anunțat, prin apel unic de urgență 112, despre producerea unui incendiu la mai multe spații comerciale, din orașul Comănești, strada Pieții.

Imediat, la fața locului s-a deplasat forțe și mijloace din cadrul Gărzii de Intervenție Comănești și din cadrul Detașamentelor de Pompieri Moinești, Onești și Bacău.

Pentru coordonarea acțiunilor de intervenție la fața locului s-a deplasat și grupa operativă a I.S.U.J. Bacău. În total la locul intervenție s-au deplasat 31 de pompieri salvatori băcăuani cu cinci autospeciale de intervenție cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, o autospecială de primă intervenție și comandă și un autoturism pentru muncă operativă. De asemenea, la locul intervenţiei s-a deplasat şi Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al S.C. O.M.V. Petrom S.A., cu o autospecială de intervenţie şi doi lucrători.

PUBLICITATE

La sosirea la fața locului salvatorii au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, la patru spaţii comerciale, aparţinând unei societăți comerciale. Construcţiile erau din lemn şi zidărie, cu acoperişul din plăci de fibră de sticlă şi ţiglă. Doar în două din cele patru spaţii erau depozitate mărfuri.

Unul din spaţii era închiriat către o altă societate comercială. În interior erau depozitate materiale plastice, fitinguri pentru instalaţii sanitare, vopsele şi materiale de construcţii. În cel de-al doilea spaţiu ocupat, erau depozitate de către proprietar, cereale.

Din cauza incendiului a mai fost afectat şi acoperişul unui adăpost de animale, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, situat în imediata apropiere a spaţiilor comerciale.

De precizat este faptul că în urma incendiului nu au rezultat victime.

La o distanţă de aproximativ 10 metri de locul în care se manifesta incendiul, se află o biserică din lemn şi o construcţie de tip P+1.

La ora 00:10, incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă un scurtcircuit electric la un conductor electric defect sau neizolate corespunzător, au ars acoperișul spațiilor comerciale pe o suprafață de aproximativ 180 mp și bunuri din interior, precum și aproximativ 20 mp din suprafața acoperișului construcție de tip P+1 (adăpost animale).

Măsurile de ordine şi siguranţă publică au fost asigurate în zonă de către șase lucrători de poliţie şi patru jandarmi.

FOTO: Bogdan Caramalau

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ