2 martie 2024
ContrasensIncaierarea politicienilor pe Aeroport

Incaierarea politicienilor pe Aeroport

Aeroportul International Bacau. Numele suna al naibii de bine, doar ca, dupa cum spune vorba, “afara-i vopsit gardu’, inauntru-i leopardu'”.

E drept ca, de anul acesta, aeroportul ar fi trebuit sa arate altfel. Cu terminal de otel si sticla, cu un nou turn de control, cu piste noi, parcari si locuri in care sa astepti in conditii civilizate imbarcarea.
N-a fost sa fie pentru ca firma care s-a angajat sa faca aceste lucruri, firma pentru gasirea careia s-au platit bani buni din bugetul judetului, nu si-a indeplinit promisiunea. Ca urmare, Consiliul Judetean doreste sa rezilieze contractul cu Blue Aero.

Problema aeroportului este reala. E o problema administrativa complexa, a carei rezolvare nu tine doar de administratia locala sau cea judeteana. Mai este si o problema militara, pentru ca aeroportul este utilizat si de Baza Aeriana.

Doar ca, in dulcele stil românesc, o problema administrativa se stransforma in problema politica. Si in loc sa caute rezolvari, politicienii sar unii la jugulara celorlalti, fericiti ca au gasit un motiv de a-si mai face putina campanie electorala pe gratis.

Bunaoara, e foarte interesanta actiunea PDL, care a cerut demisia presedintelui Consiliului Judetean in cazul Aeroportului. Insa, imi amintesc foarte bine ca oamenii PDL au cerut, in urma cu câtiva ani, inchiderea acestuia si mutarea lui pe la Racaciuni pe motiv ca zgomotul avioanelor irita populatia.

Asadar, in concluzie, dezbaterea pe tema aceasta este buna si necesara. Nu trebuie, insa, transformata intr-o balacareala politica.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri