In cursa electorala pentru Primaria Bacau s-au mai inscris trei candidati, mai discreti, pe lânga cei opt mai vocali pe care vi i-am prezentat intr-o editie anterioara a Desteptarii. In rândurile urmatoare va prezentam scurte portrete ale celor trei. In acest fel, intentionam sa schitam o imagine asupra a ceea ce avem de ales. Decizia finala apartine fiecaruia dintre noi, mai ales dupa ce le vom studia si intentiile privind comunitatea. Prezentarea este in ordine alfabetica.

candidati - marian damoc

Marian Damoc are 28 de ani, este absolvent de Stiinte Politice si candideaza ca independent pentru primar si consilier local. A devenit cunoscut dupa ce a infiintat, impreuna cu un grup de tineri, Romanian Youth Movement for Democracy, asociatia care ii monitorizeza pe parlamentari si consilieri. Cel mai important proiect al RYMD a fost “Cetateni activi pentru Bacau”, care a obtinut, in martie, premiul “Administratia la lumina zilei” in cadrul Galei Premiilor Participarii Publice. “Candidez pentru ca imi doresc ca Bacaul sa devina un oras al tinerilor activi, implicati in comunitate si sprijiniti in dezvoltarea lor de autoritatile locale. Imi doresc un oras accesibil persoanelor cu dizabilitati, prietenos cu mediul, cu o latura culturala intens promovata si cu o administratie transparenta”, spune Damoc.

PUBLICITATE

candidati - marinel herciu

Marinel Herciu este candidatul Partidului România Mare pentru functia de primar al Bacaului. Are 47 de ani, este familist convins si tatal a cinci copii. Este de profesie jurist si activeaza ca mediator. In curând va absolvi si teologia pastorala. Marian Herciu are experienta in campaniile electorale, cu accent pe candidatura la Camera Deputatilor.
Intentiile sale ca viitor primar sunt multe. “Obiective sunt cu sacul, cum s-ar spune. Dar nu vreau sa promit nimic deocamdata, fiindca nu as vrea sa fie interpretate ca amagiri. As prefera sa existe confruntari electorale de bun simt intre candidati, pentru ca atunci ar iesi in evidenta proiecte cu adevarat viabile. Sunt adeptul unei campanii civilizate, fara atacuri la persoana si accept orice confruntare”, spune Marinel Herciu.

candidati - emil melinte

Emil Melinte este un alt candidat independent la Primaria Bacau. A inceput inca din luna februarie sa strânga semnaturile necesare pentru depunerea candidaturii, iar acum spune ca a depasit cele circa 2.000 de semnaturi necesare. Intr-o oarecare masura, isi va finanta campania cu bani personali, dar si din fonduri obtinute conform legii. Spune ca pâna acum a discutat cu peste 2.000 de cetateni pentru a-si contura o agenda cât mai exacta cu nevoile orasului, pe care insa le stie foarte bine si din experienta personala. Cât despre sansele sale, le estimeaza din lucrul direct cu electoratul, dar si printr-un sondaj de opinie pe Facebook. „Intentiile mele sunt sa sprijin clasa politica actuala in eforturile de a reprezenta electoratul. Acest lucru este necesar, deoarece, in opinia mea, politicienii sunt putin detasati de realitati si nu avansam ca si societate. Prioritatile sunt finalizarea proiectelor care treneaza”, spune Melinte.
Candidatul are 45 de ani si este de profesie inginer electronist.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.