În cea mai caldă lună a anului, peste 100 de pensionari și asigurați în sistemul public de pensii vor beneficia de tratament balnear subvenționat, într-o stațiune. Mai exact, Casa Județeană de Pensii (CJP) Bacău a început deja distribuirea a 137 bilete la tratament balnear din cea de-a VIII-a serie din acest an.

Locurile repartizate județului nostru sunt în stațiunile 1 Mai, Amara, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Felix, Herculane, Lacu Sărat, Mangalia, Moneasa, Neptun, Nicolina, Pucioasa, Sîngeorz, Sarata Monteoru, Slănic Moldova, Tîrgu Ocna, Tușnad și Vatra Dornei. Din cele 137 locuri, 135 le sunt rezervate automat unor pensionari și asigurați care au depus cerere pentru acordarea unui bilet în iunie-iulie. Cei cărora li s-a repartizat un bilet se vor duce la CJP Bacău, pentru a-l ridica, până în data de 21 iunie 2022. Celelalte 2 bilete sunt în stațiunea Moneasa și vor fi scoase la vânzare liberă.La cumpărarea biletului, toți beneficiarii vor prezenta recomandarea de la medicul de familie ori de la cel de specialitate, pentru tratamentul balnear pe care îl vor urma. Persoanele cu dizabilități au dreptul la gratuitate, dar numai în baza certificatului de încadrare în grad de handicap și a ”Programului individual de reabilitare și integrare socială”.

Acest document este eliberat de către Comisia Județeană de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Adulte. Beneficiarii unui bilet vor pleca la tratament balnear în 27, 28, 29 sau 30 iunie ori în 1 iulie, data fiind diferită în funcție de fiecare stațiune. Următoarea serie va începe în 13, 14, 15 sau 16 iulie.

 

 

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE