4 octombrie 2022
10 C
Bacău

Încă o serie de bilete la tratament balnear

.

HomeActualitateÎncă o serie de bilete la tratament balnear

Ieri, 27 aprilie, Casa Județeană de Pensii (CJP) Bacău a început vânzarea biletelor la tratament balnear din cea de-a V-a serie din acest an. Pentru această serie, instituția județeană a primit 101 bilete, în stațiunile unde baza de tratament aparține Casei Naționale de Pensii Publice, dar și în cele în care locațiile sunt deținute de firme private.

Este vorba despre stațiunile 1 Mai, Amara, Buziaș, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Felix, Lacu Sărat, Mangalia, Neptun, Nicolina, Ocna Șugatag, Olănești, Pucioasa, Sarata Monteoru, Tîrgu Ocna și Vatra Dornei. Din cele 101 locuri, 93 le sunt rezervate automat (pe baza cererilor depuse la CJP Bacău) unor pensionari și asigurați care și-au exprimat dorința de a merge la tratament balnear în luna mai. Ei vor trebui să se prezinte la CJP Bacău pentru a-și ridica biletul până în data de 4 mai 2022.Celelalte 8 bilete disponibile sunt în stațiunile Amara și Ocna Șugatag și vor fi scoase la vânzare liberă. La cumpărarea biletului, beneficiarii vor depune recomandarea de la medicul de familie ori de la cel de specialitate, pentru tratamentul balnear pe care îl vor urma. Persoanele cu dizabilități, dacă vor să beneficieze de gratuitate, vor prezenta, în plus, certificatul de încadrare în grad de handicap, precum și ”Programul individual de reabilitare și integrare socială”.

Acest document se obține de la Comisia Județeană de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Adulte. Beneficiarii vor pleca la tratament balnear în 10, 11, 12, 13 sau 14 mai, data fiind stabilită în funcție de fiecare stațiune și hotel. Următoarea serie va începe cel mai devreme în 26 mai.

Alte titluri
Alte titluri

Din peste 80 de permise reținute în weekend, mai mult de jumătate au fost din cauza vitezei

Poliţiştii băcăuani au acţionat în weekend pentru prevenirea și...

Trei tineri au furat un telefon și 700 de lei

  Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au...

Microbuz școlar pus sub sechestru din cauza consilierilor locali

Un microbuz școlar IVECO și un autoturism Dacia Duster...

Cum să-i înveți pe copii abilități de rezolvare a problemelor

Copiii întâmpină probleme în fiecare zi, fie cu jucăriile...

Opinii
Opinii

Ce facem când sună alarma?

Scenarii, profeţii, avertismente, conspiraţii, declaraţii belicoase, ameninţări, demonstraţii, anexări, victorii şi înfrângeri, arme, crize, inflaţie, teamă, exod, coronavirus, negocieri, alte conflicte care inflamează lumea,...

Ploaia care va veni

Există numeroși oameni care încă se întreabă de ce a fost masacrată atâta lume în regimul "terorii" franceze, de după Revoluția de la 1789....

Ultimele știri