In urma cu doua saptamâni, 18 voluntari din Olanda soseau in Bacau pentru a realiza un nou proiect initiat de Asociatia “Betania”: dispensarul uman din satul Cabesti, comuna Podu Turcului.

“Au devenit interesati, locuitorii si oficialii, când am inaugurat dispensarul din Motoseni. Am constatat ca, intr-adevar, au nevoie de aceasta investitie. In acest moment, nu au niciun medic acolo”, declara, in luna iunie, Andre Muit, presedintele asociatiei.

Acum, investitia se afla pe ultima suta metri. Voluntarii olandezi monteaza gresia si faianta in grupurile sanitare, pun in functiune instalatiile sanitare si termice ale cladirii, apoi vor face ultimele retusuri.

PUBLICITATE

In acest timp, Andre Muit pregateste inaugurarea. Evenimentul va avea loc marti, 9 august 2016, incepând de la ora 13,30.

Centrul medical din Cabesti a costat 60.000 de euro. Pe lânga fonduri a mai fost nevoie de un teren, pus la dispozitie de primarie, si de munca celor 18 voluntari pentru ca proiectul sa devina realitate.

“Cladirea a fost ridicata in doar doua saptamâni de inimosii nostri voluntari de la Werkgroep Zegveld veniti din Olanda si cu sprijinul fara retineri oferit de autoritatile din Podu Turcului.
Suntem mândri ca am reusit sa inchidem cu succes inca o etapa a programului nostru si promitem ca vor urma si altele”, afirma Andre Muit, presedintele Asociatiei “Betania”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ