FOTO: Cre Bacau‎

La doua saptamani dupa ce un pui cega a fost prins si eliberat in Siret, o alta captura a avut loc, duminica, in apropiere de localitatea bacauana Holt.

Conform Centrului Regional de Ecologie Bacau, acest exemplar nu a mai fost la fel de norocos, pescarul care l-a prins nevrand, in ruputul capului, sa elibereze pestele inapoi in apa.

Asta, dupa cum afirma CRE, chiar daca mai multi pescari l-au rugat sa elibereze cega, unii chiar fiind dispusi sa despagubeasca pescarul care a prins-o cu o suma de bani.

FOTO: Cre Bacau‎
FOTO: Cre Bacau‎
PUBLICITATE

“Desi Cega urca in mod natural din Dunare in Siret, in urma construirii barajelor aceasta migratie nu mai poate avea loc. Exemplarele pescuite in aceasta perioada provin cel mai probabil dintr-un iaz inundat la inceputul lunii iunie.

Aspectele pozitive generate de “popularea” ocazionala sunt umbrite de mentalitatea unora dintre pescari care simt nevoia sa bage tot la traista.

Pe langa aceste exemplare relativ izolate, pescarii retin si numeroasi salai si somni, dar si alte specii, la o dimensiune mult sub limita legala”.

Centrul Regional de Ecologie Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Un oras si judet fara conducere , fiecare face cum ii trece prin capul lui sec .
    Cele relatate , arata ca populatia de rand este lasata sa-si faca de cap si-n mizerie , iar mafia pazita de politicieni sta deoparte si-si vede de planurile lor de furat si imbogatire din banii publici . Nu fac nimic , nu-i vezi , dar ei sunt in aparat imens si cu venituri enorme . La alegerile din toamna , nici un partid din cele care au generat raii natiei in fucnctii politice , nu le vom alege … Diaspora-i pregatita deja la greu .

  2. RUSINE SA VA FIE CELOR DE LA FILIALA DE VANATOARE SI PESCUIT . LUATI DIN BUZUNARUL PESCARILOR APROAPE 100 DE LEI . CE ATI FACUT VOPI DE ACESTI BANI PENTRU INBUNATATIREA PESCUITULUI IN JUDET . MERG CU DOUA BETE LA PESCUIT CAND AM TIMP O DATA SAU DE DOUA ORI PE LUNA SI NU PRIND 1 KG DE PESTE CA PESTELE E P-RINS DE CEI CE BRACONEAZA ,

LĂSAȚI UN MESAJ