2 decembrie 2023
ActualitateÎncă o campanie de sterilizare încheiată cu succes

Încă o campanie de sterilizare încheiată cu succes

Șeful Serviciului de Gestionare al Câinilor fără stăpân din Primăria Bacău, Dinu Păncescu, a declarat că ultima campania de sterilizare desfășurată în luna august a anului 2023 s-a încheiat cu succes, cu 51 de căței sterilizați într-o singură zi. Cu toate acestea, el a subliniat că încă există o diferență semnificativă între numărul de femele și masculi sterilizați.

Potrivit declarației lui Dinu Păncescu, dintre cei 51 de căței sterilizați, doar 7 au fost masculi, în timp ce restul de 44 au fost femele. El a adăugat că există o preocupare continuă cu privire la înțelegerea proprietarilor că și în cazul masculilor, castrarea aduce beneficii semnificative pentru sănătatea câinelui și pentru gestionarea comportamentului său.

Șeful Serviciului a menționat că aceasta a fost a șasea campanie lunară de sterilizare din acest an și că au reîntâlnit proprietari care au mai participat la campaniile anterioare. Un exemplu notabil a fost un domn care îngrijește câinii din curtea societății comerciale unde lucrează, acesta venind cu alți doi câini, ajungând astfel la un total de 12 câini sterilizați în cadrul campaniilor gratuite.Păncescu a subliniat că este esențial să se încurajeze mai mulți iubitori responsabili să se implice în astfel de eforturi, însă a exprimat dezamăgirea față de cei care se limitează doar la a hrăni câinii fără stăpân, fără a lua măsuri pentru sterilizare și îngrijire medicală adecvată.

Printre subiectele discutate în declarația sa, Păncescu a menționat și situația proprietarilor de câini de rasă care au încercat să înscrie acești câini la campanie. El a explicat că aceste campanii nu sunt destinate câinilor de rasă, având în vedere că proprietarii acestora dispun de resurse financiare pentru îngrijirea lor și că există riscul ca aceștia să ocupe locurile destinate câinilor fără stăpân.

În final, Dinu Păncescu a anunțat că următoarea campanie de sterilizare va avea loc în data de 29 septembrie 2023, în aceeași formulă de colaborare între Wir retten hunde e.V, Darius Terhes și Primăria Municipiului Bacău. Înscrierile pentru această campanie vor începe de pe data de 28 august și pot fi realizate la numărul de telefon 0234-547.427.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri