Scriam în ediția de joi, 22 octombrie, despre cazurile de infectări cu noul coronavirus înregistrate la Căminul de Bătrâni acolo unde 34 de bunici au fost declarați „pozitivi”.

Între timp au venit și celelalte rezultate ale testelor, efectuate în rândul peronalului, care au descoperit încă 12 cazuri. De menționat că, atât beneficiarii, cât și personalul infectat nu prezintă simptome grave.

În această situație, cele 12 persoane angajate ale Căminului de Bătrâni testate pozitiv au fost izolate la domiciliu iar restul de personal, sănătos, a fost cantonat în două serii de câte 14 zile la sediul căminului. Și mai interesant este faptul că cei 12 angajați infectați nu sunt din rândul celor care lucrează direct cu beneficiarii.

„Nici nu mai știu ce să cred din punctul acesta de vedere. Chiar dacă pare că situația nu este prea fericită trebuie să subliniez că toți suntem bine și nu avem cazuri grave. Trebuie să privim partea plină a paharului și să gândim pozitiv, să nu picăm în cealaltă extremă și să clacăm psihic. Nu avem încotro, mergem înainte și trebuie să ne învățăm să trăim cu acest virus. Indiferent de ce se întâmplă, viața merge mai departe și trebuie să-i facem față”, a declarat Magda Dimofte, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice din cadrul Primăriei Municipiului Bacău.

Conducerea instituției a luat toate măsurile posibile pentru evitarea infectărilor cu noul coronavirus.

132 de cazuri noi de coronavirus în județul Bacău

Până joi, 22 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 196.004 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre acestea, 141.089 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.902 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În județul Bacău au fost înregistrate 132 de cazuri noi, numărul total de cazuri confirmate ajungând la 7.067. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcția de Sănătate Publică, a ajuns la 2,21.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 939 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, 21 dintre aceștia fiind din județul Bacău. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.354. Dintre acestea, 778 sunt internate la ATI.PUBLICITATE