Calin Popescu Tariceanu este al doilea om in stat. Fiind presedinte al Senatului nu ma astept sa trebuiasca sa stea la coada pentru a-si innoi un act, cum ni se sugereaza, populist, din zona agentilor sub acoperire.

Ca urmare, recentul scandal construit cu grija pentru a-i mai face inca un dosar penal lui Tariceanu ma lasa rece.

Nu acelasi lucru il pot spune despre intreaga constructie mediatica si intreg scenariul care a fost pus la punct pentru a se incerca scoaterea din joc a lui Tariceanu.

PUBLICITATE

Trebuie sa fii profund naiv sa crezi ca inregistrarea video cu al doilea om din stat iesind (atentie: a iesit, nu a intrat) din sediul Politiei a fost realizata de un trecator care se afla din intâmplare prin zona.

Nici nu trebuie sa fii prea mintos ca sa-ti dai seama ca descrierile din presa, in care se citeaza minut cu minut traseul lui Tariceanu, provin din alta parte decât dintr-un raport de filaj.

Pentru ca dovezile asta indica: al doilea om din statul român a fost filat de un serviciu secret care a livrat, apoi, catre mass-media informatiile necesare construirii unei campanii negative. Ultimul element a fost plângerea penala facuta fix la DNA, adica institutia cu care presedintele Senatului se afla in razboi.

Tariceanu este cheia pentru noua configuratie politica de anul viitor. ALDE a reusit un scor frumos in alegerile locale si se preconizeaza sa repete figura si la parlamentare.

Scorul preconizat de PSD si ALDE le-ar permite sa nominalizeze premierul si sa faca Guvernul. Ceea ce ar insemna sfârsitul fara glorie al tehnocratilor.

Tocmai din acest motiv Tariceanu a devenit inamicul public numarul 1 si se incearca daca nu arestarea, macar decredibilizarea sa.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ