Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, astăzi, recursurile în casaţie declarate de fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, şi de Liviu Goian împotriva deciziei penale din 3 noiembrie 2017, a Curţii de Apel Târgu Mureş, pronunţată în dosarul de mită.

Decizia ICCJ este definitivă. Anul trecut, Romeo Stavarache a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată afaceriştii Liviu Goian, Liviu Cenuşă şi Costel Căşuneanu, precum şi fostul director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol.

Dintre aceştia, doar Liviu Goian a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, restul fiind achitaţi.

Dintr-un prejudiciu total de peste 2,3 milioane de lei, calculat iniţial de procurori, Romeo Stavarache şi Liviu Goian trebuie să suporte suma de 307.187 lei.

Stavarache a atacat sentinţa şi printr-o contestaţie la executare depusă la Curtea de Apel Târgu Mureş, însă, în aprilie 2018, instanţa i-a respins cererea. Fostul primar a depus la ICCJ şi o cerere de strămutare a judecării contestaţiei de la Curtea de Apel Tg. Mureş, însă, şi aceasta a fost respinsă.

În acest moment, pe rolul Curţii de Apel Tg. Mureş, se mai află o contestaţie în anulare depusă de Stavarache ce se va judeca pe 20 iunie. De asemenea, Stavarache a făcut la ICCJ contestaţie la executare care a primit termen pentru 13 iunie.

Alte articole