Anul trecut, in ultimul meci de pregatire din intersezon, FCM Bacau a invins cu 1-0 in deplasare pe Politehnica Iasi. Rezultatul a fost bifat in prima etapa de campionat, atunci cand agalben-albastrii” au trecut pe teren propriu de Otelul Galati. De data aceasta, ultima repetitie dinaintea inceperii campionatului a adus agalben-albastrilor” o remiza: 1-1. Tinand cont ca a fost obtinuta tot in Copou si tot cu ocazia prezentarii lotului cu care Politehnica Iasi va aborda stagiunea, probabil ca bacauanii au toate motivele sa spere ca vor repeta rezultatul si in debutul noului sezon al Diviziei A, cu FC National, in Cotroceni. aCa sa fiu sincer, m-as declara multumit cu acest rezultat nu doar in Cotroceni, ci si in etapa a doua, acasa, contra Politehnicii Timisoara”, a marturisit antrenorul Bacaului, Cristi Popovici. Avand in vedere ca iesenii au evoluat cu un singur varf, Bacaul a renuntat la acel 3-4-2-1 pe care aproape sigur il vor pune in practica impotriva Nationalului si au mizat pe un 4-4-2, cu Spiridon partenerul lui Geaman in miezul defensivei, cu Bojescu avansat in linia mediana alaturi de Trofin si cu perechea Doltea-Tanasa in atac. Debutul jocului nu a fost insa unul fericit pentru oaspeti, iesenii incepand meciul decisi sa spele rusinea acelui 0-5 din urma cu o saptamana, de la Bacau. In minutul 13, Poli a reusit deschiderea scorului prin argentinianul Raponi. A facut-o dintr-o faza fixa (un corner), vechea meteahna a bacauanilor. Dupa primirea golului, elevii lui Popovici si-au ilustrat o alta carenta simptomatica: ratarile. Rand pe rand, Matei, Gheorghiu si Doltea (singur cu portarul) au irosit sansa de a-l invinge pe Branet. La un sfert de ora dupa pauza, Popovici a operat patru modificari, aruncandu-i in lupta pe Mavrichi, M. Croitoru, Dobos, Potorac, Petcu si Neagu. Ultimii doi au confectionat de altfel faza din care FCM Bacau a reusit sa egaleze in min. 72. In acel minut, Petcu a trimis o minge in adancime pentru NEAGU, defensiva ieseana a fost surprinsa, iar portarul lui Poli a gafat, permitand eroului din jocul tur sa inscrie in poarta goala si sa stabileasca rezultatul final: 1-1.
Politehnica Iasi: Branet-Toma, Ilie, R. Ciobanu, Raponi, Bordeanu-Arhire, Gavatorta, Rednic, Miclea- Balba. Dupa pauza, antrenortul Ionut Popa a rulat intregul lot pe care il are la dispozitie.
FCM Bacau: Bogdan-Apostol (min. 60 Mavriche), Spiridon (min. 60 M. Croitoru), Geaman, Ganea-Gheorghiu (min. 60 Dobos), Trofin, Bojescu, Matei (min. 60 Potorac)-Doltea (min. 60 Petcu), M. Tanasa (min. 60 Neagu).Scris de Dan SION

Alte articole