Zeci de primari si viceprimari au fost prezenti, miercuri, in sala de conferinte a Directiei Agricole pentru a participa la Adunarea Generala a membrilor Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubrizare (ADIS) si semnarea contractului cu ROMPREST Service SA, compania care a câstigat licitatia pentru colectarea si transportul deseurilor din 65 de comune.

Contractul a fost semnat de Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, si Sorin Velicu, director operational la Romprest. Evenimentul a fost “trei in unu”: semnarea contractului, conferinta de presa si Adunarea Generala a ADIS. Referindu-se la procedura de achizitie a contractului, Dragos Benea a declarat: “Am constatat ca, de data asta, a stat sase luni in deliberare la noi si a mers mult mai repede la CNSC si Curtea de Apel.”

Presedintele CJ spera ca pâna la sfârsitul anului sa inchida acest proiect: “Mai avem in derulare procedura de licitatie pentru Celula 2. Doar trei judete la nivel national mai au proiecte incheiate. Daca facem o paralela cu proiectul pe apa-canal, e evident ca cel pe deseuri e foarte avansat.” In timp ce Sorin Velicu, director operational la Romprest, semna contractul cu CJ Bacau, DIICOT efectua perchezitii la sediul companiei.

PUBLICITATE

Romprest este acuzata ca a incheiat contracte fictive de prestari servicii si a importat fictiv 3.000 de tone de clorura de calciu din Bulgaria. Omul de afaceri Walter Florian, care controleaza Romprest, nu a fost gasit de anchetatori si a fost dat in consemn la frontiera. Sorin Velicu a fost intrebat de ziaristi daca perchezitiile efectuate de DIICOT la sediul firmei vor influenta derularea contractului. “Va spun clar, sunt implicate persoane fizice, nu este implicata compania”, a afirmat Sorin Velicu. Oarecum ingrijorati, primarii au pus intrebari privind nivelul tarifelor.

“Nu se va depasi planul de crestere a tarifelor, pe care l-ati semnat in 2011 si care respecta pragul de suportabilitate”, a afirmat Anca Tofan, expert la Unitatea de Implementare. Contractul semnat ieri are o valoare de 168 de milioane de lei si o durata de opt ani.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ