După o colaborare de un an cu profesoara Elena Lupașcu surorile gemene Elena și Teodora Tudose (de doar 6 ani) au deschis la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești prima lor expoziție de pictură. Ea se numește „Fantezii colorate” și adună peste 20 de lucrări, unele realizate în tandem.

„Este un lucru foarte mare ce se întâmplă acum! După sute de ore în fața lucrărilor prin deschiderea acestei expoziții concretizăm energia acestor copile. Telepatia dintre ele și munca lor este un continuu dialog, cu tot ceea ce le înconjoară. Elena și Teodora Tudose sunt «două luminițe» care în acest moment strălucesc foarte frumos și când vor ajunge la Liceul de Artă ele vor fi făclii!”, a declarat prof. Elena Lupașcu. Aceasta a mai adaugat că în cei 15 ani de experiență în domeniul artei, este prima dată când se întâmplă să aibă așa ceva în mână! „Am evoluat și eu împreună cu ele, care lucrează în tehnici simple. Prin joc au ajuns la o maturitate pe care alții poate nici la 20 de ani nu o au! Ele s-au născut artiste complexe, cântă și melodii populare! În lucrările pe care le realizează se reflectă faptul că ele cântă! Avem sunetul în imagine și acest lucru contează în contrastul de formă, de linii.”Deopotrivă ca Elena Lupașcu, profesor îndrumător al acestor tinere talentate, cunoscutul critic de artă Iulian Bucur, prin cuvintele rostite la vernisaj a deschis poarta artei pentru Elena și Teodora Tudose (din comuna Cașin). Copleșit de emoția și frumusețea acestor momente acesta a menționat: „Prieteni ai celor «două împărătese», să facem această celebrare și să intrăm în comuniune cu ele ! Ele vor face viața mai frumoasă și aș dori ca să devină mari artiste! Vor fi prietenoase cu frumusețea și lumea va deveni mai bună! Elena Lupașcu nu este numai o profesoară foarte bună și o artistă desăvârșită dar are și elevi deosebiți!” În reliefarea acestui argument criticul de artă Iulian Bucur a declarat: „Pentru un artist plastic «paharul este mai mult decât plin». Artistul nu face decât să plece de la el idei înspre noi! Elena Lupașcu a avut încredere să le dea acestor tinere foarte talentate culori și acum este o celebrare întâlnirea noastră! Niciodată nu m-am întâlnit cu două artiste ce aproape nu le pot deosebi! Anumite lucrări sunt mai terestre, mai raționale, dar altele aparțin viselor. Elena Tudose este «uraniană» uneori, iar la sora sa Teodora linia orizontului este mai sus! Se creează o muzică… Este ca «un concert la pian la patru mâini», o desăvârșitră armonie, un lucru straniu uneori… Aceasta avem aici, să perpetuăm un vis”.

Moderatoare a acestui eveniment expozițional Doina Brumă, de la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești a apreciat „relația absolut invincibilă și inefabilă dintre profesor și elev, unde contează mult efluviile emanate de personalitatea profesorului. Se simte influența benefică a profesoarei Elena Lupașcu, o ghidare foarte discretă, dar perfectă, și cu fiecare lucrare realizată de Elena și Teodora Tudose mai adaugă o cărămidă la ceea ce fac!” Îmbujorate de fericire, fiind mereu în privirea prietenilor, rudelor și a iubitorilor artei plastice din Onești cele două fetițe au trecut de toate emoțiile și au mărturisit într-un glas în finalul vernisajului: „Declarăm expoziția deschisă!”

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE