Spitalul Județean Bacău

Condițiile meteo nu au creat deocamdată blocaje în spitalele băcăuane. Nu sunt înregistrate urgențe, nu sunt probleme în desfăşurarea normală a activității medicale.

În Bacău, dializații au rămas în spital

La Spitalul Județean de Urgență Bacău, încă de la primele ore ale dimineții, managerul a mobilizat tot personalul, mai puțin medicii, pentru a deszăpezi curtea interioară a unității spitaliceşti, astfel încât să nu fie nicio sincopă în transferul pacienților inter-secții, în aprovizionarea cu medicamente şi mâncare sau în trimiterea analizelor la laborator. La Unitatea de Primiri Urgențe au fost 7 cazuri de persoane care au căzut pe gheață sau zăpadă, dar numai unul a necesitat internare, după cum ne-a precizat Mirela Romaneț, purtător de cuvânt.
De la Adrian Popa, managerul spitalului, am aflat că în toate secțiile activitatea medicală se desfăşoară normal, că cele două rampe de la Urgențe şi Maternitate au fost deszăpezite pentru a se putea interveni la solicitări şi că persoanele care au nevoie de dializă au rămas pe secție. “Sunt bolnavi care necesită dializă, care au rămas în spital, pentru că mai aveau nevoie şi de alte proceduri. Nu au mai fost trimişi la domiciliu, iar aici vorbim de acei pacienți care nu locuiesc în Bacău”, a mai precizat managerul Popa.

La Moineşti, toți bolnavii care au avut nevoie de îngrijiri medicale au ajuns la spital

Nici la Moineşti nu sunt probleme. “Toți bolnavii au ajuns la spital, adresabilitatea este normaĺă, patologia este specifică sezonului, programul operator se desfăşoară conform programului, suntem pregătiți în permanență pentru a răspunde prompt la toate solicitările”, a declarat pentru Deşteptarea şi prof.univ.dr. Adrian Cotîrleț, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moineşti.

Nici în Buhuşi nu sunt probleme

“E iarnă, este zăpadă peste tot, dar nu am înregistrat probleme. Nu avem urgențe majore, nu sunt cazuri sociale, totul decurge normal. Avem linii de gardă asigurate. Am fost şi la Primiri Urgențe, nu sunt cazuri deosebite, totul e bine până în acest moment. Suntem pregătiți pentru orice intervenție”, ne-a precizat Constantin Poiană, managerul Spitalului Orăşenesc Buhuşi.

Anunțuri publicitare

Alte articole