Dupa o intârziere de câteva luni, Primaria Bacau a dat publicitatii proiectele sportive de finantare nerambursabila admise si respinse in 2015

Ziua de 19 iunie ar trebui scrisa cu rosu in calendarul “sfintilor” de la Primaria Bacau. Cu o intârziere de câteva luni, menita sa arate cine-i seful si, deopotriva, sa tina in joc de glezne cluburile si asociatiile, Institutia condusa de Romeo Stavarache a facut public “Raportul de selectie a cererilor de finantare nerambursabila primite in 2015 in domeniul Sport”.

Altfel spus, au fost oficializate cele 23 de proiecte eligibile in baza Legii 350/ 2005, pe lista “respinsilor” figurând -ghinion- 13 nume. Cei 23 de “norocosi” nu vor vedea, insa, banii mai devreme de luna iulie. In conditiile in care saptamâna aceasta este rezervata contestatiilor, proiectul de hotarâre privind repartizarea finantarilor va fi votat de Consiliul Local de-abia la inceputul saptamânii viitoare. Pe 29 sau 30 iunie.

PUBLICITATE

Desi sumele nu au fost facute publice, aproximativ 6 milioane de lei din totalul de 7 vor fi destinate trio-ului Pro Stiinta (care asigura finantarea echipei de volei feminin)- Asociatia Sport Club Bacau (divizionara B de fotbal)- ACS Elite Sport (prin care se finanteaza echipa de handbal masculin Stiinta MD).

Aceasta din urma va inlocui, in sistemul de finantare pe 350/ 2005, Asociatia Top Sport, care a intrat in faliment si nu a reusit sa inchida proiectul pe anul trecut, cel mai mare acordat de CL Bacau: 5.750.000 lei! Si uite asa, in 2015, echipa de volei feminin Stiinta Bacau, divizionara B de fotbal Sport Club si Stiinta MD vor incasa, laolalta, cam cât a primit in 2014 Top Sport-ul lui Titi Apostol pentru a lasa in urma praf, pulbere, datorii si alte alea. C-asa merg lucrurile când ai sfinti in Paradis! Si cumetri la Primarie.

Proiecte admise:

CS Aerostar. Titlul proiectului: “Atragerea copiilor si tinerilor la practicarea sportului intr-un cadru organizat ca alternativa la educatia mediului stradal si informatic virtual”).
AC Ecvestru Decebal: “Impreuna pentru viitorul echitatiei bacauane.
ACS Nautica Bacau: “Sprijinirea inotului in anul competitional 2015”.
ACS Arena 2011: “Promovarea sportului ca factor de coeziune sociala”.
Asociatia Judeteana de Atletism: “”Sprijinirea pregatirii atletilor de performanta”.
Fundatia Pro Stiinta Bacau: “Activitate sportiva de performanta”.
ACS Moldosport: “Sustinerea si dezvoltarea tenisului de câmp ca sport de masa pentrui juniori”.
CS Saga: “Participare competitionala nationala, tir cu arcul in 2015”.
Asociatia Sport Club Bacau: “Sport Club Bacau-Trecut si Viitor”.
ACS Elite Sport: “Reconstructia handbalului masculin bacauan”.
Asociatia Top Handbal: “Selectia, indrumarea copiilor catre minihandbal, participarea la antrenamente si organizarea competitiilor de minihandbal in municipiul Bacau”.
Asociatia Delfin 2012: “Cupa Delfin la sarituri in apa”.
Asociatia Judeteana de Judo: “Sustinerea judo-ului bacauan pe plan national si international”.
ACS “Dan Botezatu” : “Phoenix”.
ACS Lupte Bacau: “Promovarea luptelor bacauane la nivel de asociatie”.
Asociatia Judeteana de Fotbal: “Sustinerea echipei-elita de juniori Under14 in competitii”.
Asociatia Sportiva Total Volei: “Continuarea reconstructiei in vederea obtinerii unor rezultate superioare pentru echipa de volei masculin Stiinta Bacau”.
Asociatia Speranta Volei Fete: “Pregatirea sezonului competitional 2015-2016 a tinerei campioane nationale a Românieide volei feminin in editia 2014-2015”.
ACS Green Club: “Sustinerea financiara a asociatiei CS Green Club Bacau”.
CS Bronx Powerlifting: “Performanta sportiva, un nou viitor”.
AS Fotbal Club Bacau: “Scoala de fotbal pentru Bacau”.
ACS Condorul Lilieci: “Sustinerea financiara a sportivilor pentru pregatire si participare in competitii”.
Asociatia Delta Rangers Airsoft Club: “Airsoftul-o alternativa la jocurile pe calculator”.

Proiecte respinse:

CS Volei Carpati (“Turneul international de volei masculin si mixt old-boys Prietenia Bacau 2015), Asociatia TNT Sports (Sprijinirea tinerelor talente din sportul bacauan- domeniul fotbal”), Asociatia “Club Inter-Fast (“Promovarea badmintonului in Bacau, 2015-editia a III-a”), AS Faith& Win (“Promovarea si sustinerea luptelor pe plan local, national si international”), Fundatia Comunitara Bacau (“Swimathon si Semimarathon- manifestari sportive de masa”), CS Adamas (“Promovarea si dezvoltarea dansului sportiv la nivel local si international), Judo Club Royal (“Sustinerea si promovarea judo-ului bacauan in anul competitional 2015), ACS Tenis 60 (“Tenis de masa pentru toate vârstele”), Asociatia Judeteana de Natatie si Pentatlon Modern (“Sustinerea natatiei bacauane”), ACS Regional de Sah Nord-Est (“Dezvoltarea activitatii in AsCS Regional de Sah Nord-Est”), Asociatia Judeteana de Gimnastica (“Sustinerea si promovarea gimnasticii de performanta”), ACS Golden Kids (“Viitorul sportului incepe azi”), asociatia Sportiva a Persoanelor cu Dizabilitati Vizuale Bacau (“Solidaritate si fair-play prin sport).

Proiect retras: Asociatia Judeteana de Minifotbal: “Campionatul municipal de minifotbal Bacau, editia a IX-a”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. ACS Arena 2011: “Promovarea sportului ca factor de coeziune sociala”.

    Ce mizerie e asta? ce promoveaza? a tot promovat in ultimii ani cu miliardele bacauanilor. Cam sunt dureri de cap aici.

    ACS Golden Kids (“Viitorul sportului incepe azi”) e un ong ce trebuia sustinut dar a avut grija cineva sa nu ia Iacob. DNA-ul sa verifice tot.

  2. ma intreb si eu ,cum e si normal ca un bun si de credinta cetatean al acestei urbe(cu toate taxele la zi) de ce trebuie sa sustin financiar asociatia green club???????????????????.Ce benefiicii aduce aceasta asociatie comunitatii????????????????????/

    • Cum ce beneficii? Nea Costica face micii buni , considera finantarea ca o subventie pentru pretul acestora. Baietii de la primarie si de la consiliu judetean frecventeaza locul.

  3. Arena 2011 are o poveste interesanta. Aceasta asociatie infiintata de Gabriel Lupu, Vasile Jimbu si Marioara Radu a fost scoasa pe piata special pentru a rula bani cu dedicatie pt. Stavarache si camarila sa. Iar ca Arena 2011 sunt mai multe. Intre timp, unele, precum Top Sport, au disparut, dar altele se tin bine pt ca este foame mare in continuare. Si nu maninca doar Stavarache, ci primesc firmituri si ciracii sai credinciosi. Asa ca sa nu ne mire ca o Asociatie precum ACS Golden Kids a lui Sandu Iacob, care face ceva pt copii, se vede cu proiectul respins. Mafia e mare, in continuare la Primaria Bacau, iar Stavarache continua sa conduca totul prin slugile sale.

LĂSAȚI UN MESAJ