Prefectura Bacau a câstigat procesul cu Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau, care a atacat ordinul emis de Dorian Pocovnicu, in noiembrie 2014, act prin care a fost suspendat din functie in perioada arestului la domiciliu.

Romeo Stavarache sustinea ca mandatul se suspenda de drept numai in cazul arestului preventiv. “Practic, astazi stam in cea mai importanta si mai justa situatie in care o instanta de judecata stabileste clar ca ordinul emis de prefect si Institia Prefectului este valabil si ca toate solicitarile reclamantului nu sunt valabile si nu stau in picioare”, a declarat Dorian Pocovnicu (foto), prefectul judetului.

“Ordinul contestat a fost dat cu respectarea dispozitiilor legale, arestul la domiciliu fiind asimilat arestului preventiv din punct de vedere al efectelor sale”, stabileste Tribunalul Bacau si respinge actiunea lui Romeo Stavarache.

Conform instantei, singura diferenta e locul de executare a masurii. In ultima vreme au fost emise mai multe ordine de prefect prin care unor primari le-a fost suspendat mandatul: Vasile Rata, primarul din Balcani, gasit incompatibil de ANI, primarii din Onesti si Prajesti, care au fost condamnati la inchisoare cu suspendare, si primarul din Odobesti, condamnat la inchisoare cu executare. Primii trei au contestat in instanta aceste ordine.

“In aceste spete, ne-am bazat pe o precizare foarte clara a ICCJ. Prefectul nu a raspuns atacurilor si interpretarilor cu caracter politic, preferând sa lase instanta sa decida. Rolul Institutiei Prefectului Bacau este de a aplica legea in deplinatatea intelesului acesteia”, a mai spus Dorian Pocovnicu, adaugând, in final, ca actele emise pâna acum vizeaza primari din toate partidele.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ