13 aprilie 2024
ActualitateIn plina criza, alesii bacauani vor sediu nou pentru Primarie

In plina criza, alesii bacauani vor sediu nou pentru Primarie

Consilierii locali au luat in discutie la ultima sedinta necesitatea unui nou sediu pentru Primarie. Consilierul Nechita Neculai (PNL) a explicat ca actualul sediu este inestetic si nefunctional.

„Avem un sediu de primarie care nu ne face deloc cinste. Trebuie sa cautam o solutie, sa inchiriem un spatiu, sa ne mutam acolo temporar, sa alocam ceva din bugetul ce va fi votat in curând pentru aceasta problema. Vine un cutremur, Doamne fereste, si se darâma actualul sediu peste primar si toata conducerea de acolo”, a spus consilierul, in chicotelile celorlalti colegi de consiliu. S-a avansat chiar si varianta achizitionarii hotelului „Moldova” pentru a-l transforma in sediu de primarie. In opinia unor consilieri, acest lucru ar necesita doua milioane de euro pentru reamenajare, in timp ce o constructie noua ar costa dublu.

Viceprimarul Iulian Stoican a asigurat ca in proiectul de buget, care probabil va fi supus votului in sedinta ordinara a lunii februarie, se regaseste o suma destinata noului sediu de primarie. Secretarul municipiului, Ovidiu Popovici, a explicat ca varianta cu hotelul „Moldova” nu este viabila.„Toate spatiile care formeaza inelul de la baza hotelului sunt proprietati private, detinute de persoane diferite. Daca am cumpara hotelul, practic am achizitiona doar holul receptiei si etajele cladirii, dar acestea nu indeplinesc cerintele de functionalitate pentru serviciile de taxe si impozite locale, pentru politia locala, s.am.d.”.

Primaria a organizat, anul trecut, si un concurs de proiecte pentru viitorul sau sediu, iar rezultatul muncii arhitectilor poate fi vazut pe holurile Centrului de Afaceri si Expozitii. Mai ramâne de discutat si amplasamentul. Varianta cea mai vehiculata a fost parcarea din fata hotelului „Moldova”, contestata insa vehement de mai toti arhitectii urbei.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri