Cântând si dansând el meneaito, asa au deschis adolescentii “Târgul Voluntarilor” organizat, miercuri, in Parcul Catedralei. “Veti cunoaste, astazi, aici, cele mai active ONG-uri, activitatile lor si oportunitatile de voluntariat din judetul Bacau”, a anuntat Gabriel Magurianu, coordonatorul Centrului de Voluntariat, prezentându-i, apoi, pe participantii la manifestare.

Tinerii voluntari i-au invitat pe bacauani sa le viziteze standurile si sa le aprecieze “minunatiile”, cum a numit o doamna obiectele hand made. Trecatorii au admirat pernutele pentru infipt ace, brodate cu margarete, iepurasii din postav, portfardurile impodobite cu dantele si inimioare, cerceii si bratarile confectionate de adolescenti, impreuna cu copiii asistati, in atelierele de creatie ale FSC. O fetita s-a oprit fermecata in fata unei traistute de pe care zâmbea un personaj din desenele animate. Toti meritau sa se laude si sa fie laudati.

De exemplu, “Veniti cu Noi” a organizat o expozitie de fotografie cu imagini din Alpi, Fagaras, Piatra Craiului, dar si din turul Europei, in care tinerii au parcurs 4.500 km in 40 de zile. Ingenious Drama a oferit vizitatorilor prajiturele, bezele si pliante de prezentare a proiectelor, iar Sf. Ioan Bosco momente artistice si carti educative.

“Noi vom construi anul acesta 20 de duplexuri cu 40 de locuinte in 5 zile, tot in cartierul Izvoare. Este cel mai mare eveniment de constructie accelerata si voluntariat din Europa”, a explicat Stefania Baciu, voluntar la Habitat for Humanity Comanesti, adaugând ca vor participa 800 de voluntari, 400 din SUA, Canada, Iranda de Nord, Olanda si 400 din companii si institutii din România.

Cei de la “Onestin”, veniti, asa cum banuiti, din Onesti, au adus ghivece cu flori, magneti, agende, coliere, brose, pernute de ace si alte obiecte decorative. Petrecerea din Parcul Catedralei a durat patru ore si a fost un prilej de bucurie pentru bacauanii care se odihneau pe banci: “Ne simtim si noi tineri, ca ei. Parca suntem concediu, intr-o statiune!” Târgul a fost momentul de vârf al Saptamânii Nationale a Voluntarilor, manifestare care a ajuns la a XV-a editie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ