Se implinesc 40 de zile de la trecerea in nefiinta a profesorului Mihai Grigoras, a carui activitate profesionala s-a identificat, vreme de aproape jumatate de veac, cu sportul bacauan.

Voleibalist de performanta la Dinamo Bucuresti, Mihai Grigoras a venit in Bacau in 1957, imediat dupa absolvirea Facultatii de Educatie Fizica Bucuresti.

Din 1959 si pâna la 1 septembrie 1988 a fost presedinte al CJEFS Bacau, pe durata mandatului sau baza sportiva a judetului cunoscând o importanta dezvoltare: realizarea Salii Sporturilor, a Bazinului Olimpic de Natatie si a Salii de Atletism, amenajarea bazei sportive IMU si a celor trei complexe de tenis de câmp si, nu in ultimul rând, constructia stadionului “Municipal”.

PUBLICITATE

Profesorul Grigoras s-a implicat profund in realizarea celor doua licee cu profil sportiv din judet, cel din Bacau (fotbal, 1969) si cel de la Onesti (gimnastica, 1971), dar si in infiintarea, in cadrul Institutului Pedagogic de 3 ani, a Facultatii de Educatie Fizica si apoi a sectiei de kinetoterapie.

A avut un rol important in suplimentarea de fonduri pentru modernizarea stadioanelor “Partizanul”, “Aerostar” si “Proletarul”. A participat la trei editii succesive ale Jocurilor Olimpice (Munchen ’72, Montreal ’76) si Moscova ’60), fiind distins de doua ori cu Ordinul “Meritul Sportiv” Clasa a III-a si Clasa a II-a si cu Ordinul Muncii, clasa a II-a. Intre 1988 si 1996, Mihai Grigoras a fost directorul Liceului Sportiv Bacau, functie din care a iesit la pensie.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ! Din pacate dupa el in calitate de Director la L.p.s Bacau au venit doar INCOMPETENTI ( dl. MIHAI ION in frunte)care au avut grija de ei si au au neglijat total activitatile de performanta sportiva.

LĂSAȚI UN MESAJ