– in urma cu trei ani, un elicopter Puma Socat de la Baza 95 Aeriana Bacau s-a prabusit in comuna Beresti – Bistrita in urma nefericitului accident, maistrul militar cls. a III-a Laurentiu Chiru si plutonierul Vasile Manolache si-au pierdut viata in memoria lor, la Beresti-Bistrita a fost ridicat un monument

S-au implinit trei ani de la tragedia aviatica de la Beresti-Bistrita. Pe 7 martie 2013, in jurul orei 16.00, un elicopter al Fortelor Aeriene Române, de la Baza 95 Aeriana Bacau, se prabusea in apropierea comunei Beresti – Bistrita.

La bordul aeronavei care executa un zbor in formatie, se aflau cinci persoane: lt.cdor. Petru Pricop, cpt. Catalin Balmus, cpt. Doru Nanescu, maistrul militar cls. a III-a Laurentiu Chiru si plutonierul Vasile Manolache. Ofiterii au supravietuit accidentului, insa, subofiterii Chiru si Manolache si-au pierdut viata.

PUBLICITATE

Un localnic a fost martor la intreaga scena si a sunat la 112, localizând accidentul la aproximativ 2 km de sat si cerând sprijin. In comunicatul de presa emis de Ministerul Apararii Nationale la acea data, se preciza ca maistrul militar Laurentiu Chiru, în vârsta de 33 de ani, era necasatorit si avea functia de mecanic de bord, iar plutonierul Vasile Manolache, în vârsta de 37 de ani, era casatorit, avea un copil si era sanitar militar.

Pe 7 martie 2016, la monumentul ridicat in cinstea lor in comuna Beresti-Bistrita, s-au adunat familiile celor cazuti la datorie, prieteni, colegi, localnici si autoritati locale. In memoria lor, preoti militari si civili au tinut o ceremonie religioasa. Cu aceasta ocazie, cdor.dr. Valerica Vrajescu, comandantul Bazei 95 Aeriene Bacau le-a vorbit familiilor indoliate despre fostii camarazi cazuti in misiune si le-a asigurat de sprijinul sau neconditionat.

In acelasi cadru, comandantul i-a oferit primarului Ionel Alcaz o placheta si o diploma de multumire, pentru implicarea in ridicarea monumentului eroilor aerului. In ceea ce-i priveste pe militarii care au supravietuit accidentului, acestia se afla in activitate la Baza 95 Aeriana Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ