La Central Plaza, Universul Sănătății Farmaciile Sf. Spiridon, va avea loc o expoziție de grafică susținută de o tânără artistă băcăuană. Povestea ei este una frumoasă, iar, în perioada de izolare, ea nu s-a lăsat descurajată, ci, din contră, a devenit și mai creativă. A realizat niște lucrări minunate, pe care acum vrea să le împărtășească, printr-o expoziție, cu toți cei din jur și pasionați de artă, într-o colecție intitulată sugestiv „Primăvara în izolare”.

Flavia-Iulia Gheorghian s-a născut la Bacău, la 25 noiembrie 1992. A urmat cursurile Școlii cu clasele I-VIII nr. 10 și apoi ale Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, absolvit în 2011. În paralel, în perioada 2000-2005, a urmat cursurile Școlii Populare de Artă, clasa de pian, coordonată de prof. Ștefana Teodor, iar în perioada 2007-2010 cursurile clasei de grafică ale Școlii Populare de Artă, coordonate de prof. Daniela Gaftea. Acest drum arată că interesul pentru artă – desen, muzică, lucru manual – a apărut devreme, a ocupat mare parte din timpul ei liber și a culminat cu admiterea cu succes la Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca, secția Design (2011-2018).

În perioada licenței, Flavia a studiat un an în Belgia ,la Ecole Superieure Saint-Luc în Liege, specializându-se pe ilustrație și pictură. A urmat și masterul, timp în care a mai studiat un an în Spania, la Escuela de Arte de Murcia, specializându-se în design și realizare de bijuterii.

În ultimii ani s-a specializat în domeniul bijuteriilor la Școala de Bijuterie Contemporană Assamblage din București. Primele două colecții prezentate în expoziții colective ale UAD sunt „Natura în bijuterie” și „Ecouri venețiene”. Perioada atipică și neașteptată adusă de pandemie a readus-o pe Flavia la dragostea de a picta și din pensulele și tușurile ei a rezultat colecția „Primăvara în izolare”.

 


PUBLICITATE