29 noiembrie 2023
CulturăÎn ce direcție bate vântul?

În ce direcție bate vântul?

Sâmbătă, 27 mai 2023, a avut loc, la Teatrul Fain din Bacău, premiera spectacolului ”Vântul Divin”, o adaptare liberă după textul ”Kamikaze”, de Alina Nelega, în regia Simonei Nica.

Au fost pe scenă, pentru prima oară în rolul de actrițe, după o muncă de un an, cursantele Atelierelor de Teatru pentru Adulți, coordonate de actrița Simona Nica, Oana Dincă (psiholog), Andreea Mardare (psiholog), Carmen Valentina (designer vestimentar), Gabriela Deacu (economist), Andra Lungu (profesor canto) și Mădălina Rotaru (consilier dezvoltare personală), doamne uluitoare, ce în viața de zi cu zi ”se ascund” la vedere prin diversele meserii, pe care acestea le au. Se poate spune că ziua au o viață normală, iar seara devin actrițe ce își fac spectatorii să rămână fără cuvinte.Show-ul pe care l-au oferit publicului a fost unul inedit, ce a pus în lumina reflectoarelor ce poate face iubirea și gelozia din om. Tema prezentată a fost iubirea sau, mai bine zis, ce se poate întâmpla când iubești să pariezi în jocul pe care moartea îl are pregătit. Niciodată nu poți ști dacă ghicești sau nu corect când e vorba de sfârșit. Una dintre actrițe a spus; ”Ți-ai ratat moartea! Nu asta înseamnă că ai trăit degeaba?”. Poate din această cauză au ajuns șase doamne să se sinucidă din cauza dragostei.

A alege între omul de succes, care îți promite să mori de bătrânețe, ce nu ar face nimic să te rănească, ce îți promite să faci parte din înalta societate, să bei ceaiul de dupa-miază cu soțiile în vârstă ale directorilor executivi, iar tu să fii cea mai tânără și mai frumoasă din încăpere, să planifici trei copii și o viață de vis, sau să alegi bărbatul ce a încercat toate dependențele posibile, ce a ieșit de la dezintoxicare și dezalcoolizare și care ți-a oferit experința de a ști cum e să trăiești, dar care încă a rămas cu obsesia pentru adrenalina ce i-a adus sfârșitul. Alegerea a fost una simplă pentru aceastea. I-au zis bărbatului de vis că viața care le e promisă e o prostie. Cum să mori de bătrânețe? Au preferat să îl urmeze pe cel care le-a învățat să trăiască în lumea de dincolo. Așa a ajuns vântul divin să se transforme în vântul morții.

Întrebarea ce rămâne de pus e: ”De ce vântul divin a devenit încet, dar sigur, vântul morții?”. Totul a început cu o cursă de motoare și s-a sfârșit în același fel. Doar că la sfârșit a existat un pariu și gelozia, ce au dus la o joacă murdară. Dacă prima întrecere a fost una curată, ultima poate veni cu posibilitatea că s-ar fi umblat puțin mai mult la motorul motocicletei. Nimeni nu l-ar fi suspectat pe domnul perfect, ce era un doctor de succes. Una dintre replicile sale ce mi-a rămas întipărită în memorie e: ”Ai putea să te prefaci că mă iubești!”. Nu a funcționat, din păcate, planul său, pentru că nu el era cel care avea în dar inima doamnei ce îi furase deja sufletul fără să vrea. A propus: ”Hai să uităm amândoi! Ca și cum nu ar fi existat niciodată!”. O dorință pe care nu și-a putut-o îndeplini. A trebuit să vadă cum a ales să moară încet, dar sigur, după bărbatul ce toată viața a avut tot ceea ce el și-a dorit. Cele șase doamne ce l-au iubit mai mult decât propia viață pe adversarul său ce a fost cândva prietenul lui. Însă iubirea te poate face să te transformi în ceva la care nu te-ai fi așteptat vreodată să devii. În acest caz, dragostea a dus la sinucidere.

Un spectacol ce ne-a șocat pe toți, în cel mai emoționant mod posibil. Se poate spune că sala a și bubuit de emoție, iar acest boom nu a fost provocat de recuzita în care se aflau și câteva grenade. Vântul a fost divin, cel puțin la început, căci așa începuse să bată. La sfârșit și-a schimbat direcția, dar finalul a devenit de abia începutul. În ce direcție bate vântul vieții tale?

Maria-Alexandra Vaman, 15 ani, clasa a VIII-A

Membră a Cercului de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri