A declarat dupa finala cu Dragos Dima câstigatorul Trofeului Municipiului Bacau, Kamil Majchrzak

Este al patrulea turneu Futures câstigat. Si cel mai important. Kamil Majchrzak a intrat in istoria Trofeului Municipiului Bacau. Si invers. “Pâna acum, mai câstigasem doua turnee de profil in Spania si unul in Slovacia. Cel de la Bacau, insa, este in fruntea listei”, a declarat polonezul in vârsta de 19 ani, care a fost recompensat cu un cec de 2160 dolari pentru succesul obtinut saptamâna trecuta la competitia organizata de Consiliul Local Bacau, FRT, Simba Invest si SCM Bacau si dotat cu premii in valoare de 15.000 dolari plus ospitalitate. Daca Trofeul Municipiului Bacau a inceput mai greu pentru Majchzrak, nevoit sa treaca in primul tur, de românul Frunza, dupa doua seturi câstigate la tie-break, in schimb, finala a fost o simpla plimbare pentru polonez: 6-1, 6-2 cu Dragos Dima.

-Kamil, te asteptai ca finala sa fie asa de usoara?

PUBLICITATE

-Dar sa stiti ca n-a fost usoara deloc. Il stiam pe Dragos, pierdusem in fata lui in urma cu doar o saptamâna si am pus la punct, impreuna cu antrenorul meu, o strategie prin care sa-mi iau revansa.

-Despre ce a fost vorba?

-Inainte de toate, am incercat si ma bucur ca am reusit sa ramân concentrat pe toata durata partidei. N-am avut niciun fel de caderi. In plus, am avut o evolutie perfecta, care nu i-a permis lui Dragos sa intoarca situatia de pe tabela. In tenis, de multe ori este suficient sa pierzi sau sa câstigi o minge pentru ca tot meciul sa se intoarca, asa cum ai intoarce un ciorap.

-Cum ti s-a parut turneul?

-Foarte bine organizat si de un bun nivel tehnic. Sansa mea, daca putem vorbi de sansa, este ca am crescut de la un meci la altul. N-am inceput foarte bine cu Frunza, dar poate ca cele doua tie-break-uri m-au motivat si mai mult.

-Cel mai greu meci?

-Toate au fost grele. Sincer, toate.

– Cum te-ai simtit la Bacau?

-La fel de sincer va spun ca m-am simsit aici ca acasa, in Polonia. Orasul si vremea sunt OK, iar gazdele chiar ca au fost….gazde bune: ma refer atât la organizatorii turneului, cât si la localnici. Am apreciat si faptul ca, spre deosebire de alte turnee, publicul mi-a aplaudat executiile la finala, chiar daca intâlneam un adversar din România.

-Când ai inceput tenisul?

-La opt ani, la Piotrkow, o localitate de aproximativ 80.000 locuitori, despre care ma indoiesc ca ati auzit. Acum locuiesc la Lodz, un oras mult mai cunoscut.

-Este orasul celor de la Widzew…

-Corect, ma bucur ca stiti. Personal, nu prea ma omor dupa fotbalul polonez. Echipa mea de suflet este Manchester United.

-Si tenismenul preferat?

-Sunt doi: Djokovici si David Ferrer.

-La inceputul Trofeului Municipiului Bacau erai pe locul 360 ATP. Unde ti-ai dori sa ajungi?

-Acum, dupa acest turneu, probabil ca voi urca pâna spre locul 290. Unde vreau sa ajung? Cât mai sus, pe locul 1. Pentru asta ma antrenez, pentru asta particip la turnee: sa devin cel mai bun. Iar dumneavoastra, cei din Bacau sa va amintiti ca, pe când aveam 19 ani, am câstigat Trofeul de aici, simtindu-ma in orasul dumneavoastra ca acasa, in Polonia.

Parcursul bacauan al lui Majchrzak
Kamil Majchrzak, cotat drept favoritul nr. 7 al Trofeului Municipiului Bacau a inceput competitia cu o victorie la limita contra lui Nicolae Frunza: 7-6(3), 7-6(4). In turul secund, polonezul l-a invins cu 4-6, 6-1, 6-1 pe lituanianul Lukas Mugevicius, pentru ca in “sferturi”, sa treaca de americanul Michael Mmoh cu 6-4, 6-4. In semifinale, Majchrzak l-a eliminat cu 6-4, 6-4 pe belgianul Yannik Reuter, iar in finala a avut câstig de cauza cu 6-1, 6-2 in fata românului Dragos Dima. In turneul de dublu, unde a facut pereche cu sârbul Miki Jankocvic, Kamil Majchrzak a iesut din primul tur, capotând in fata cuplului Apostol/ Frunza cu 6-3, 6-3.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ