25 aprilie 2024
Actualitate”Împreună, pentru o comunitate mai sigură!”

”Împreună, pentru o comunitate mai sigură!”

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au desfășurat activități preventive în municipiul Moinești şi comuna Zemeș şi le-au oferit elevilor informaţii şi recomandări antivictimale, demersul înscriindu-se în Campania de prevenire a criminalităţii în mediul rural ”Împreună, pentru o comunitate mai sigură!”.

Iniţiată de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu OMV Petrom S.A., campania se derulează, la nivel naţional, în perioada aprilie – iunie 2019 şi se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, dar şi adulţilor.
Activităţile preventive au fost desfășurate pe parcursul a trei zile (16, 17 și 20 mai 2019) și au fost desfăşurate de poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Poliţiei Municipiului Moinești, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe periculoase și Biroul Rutier Moinești, alături de reprezentanți ai OMV Petrom.
Activitățile au debutat la Școala Generală ”G. Enescu” Moinești, apoi la Școala Generală ”Alexandru Sever” Moinești, dar și la Școala Generală ”Ștefan Luchian” Moinești, Școala Generală ”Tristan Tzara” Moinești, Școala Generală ”Ștefan Cel Mare” Zemes și Școala Generală Bolătau.

Peste 850 elevi au aflat care sunt regulile pe care trebuie să le respecte şi măsurile pe care trebuie să le adopte pe stradă, la şcoală, atunci când rămân singuri acasă, când merg la joacă sau când navighează pe internet, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, infracţiunilor cu violenţă sau contra patrimoniului ori ale abuzurilor în mediul online. Cei mici au urmărit cu interes materialele care le-au fost prezentate cu scopul de a-i face să înţeleagă mai bine mesajele preventive şi au primit cu încântare broşurile informativ-preventive care le-au fost oferite la finalul activităţii.
Un segment important în desfăşurarea acţiunilor preventive este reprezentat de informarea cetăţenilor din mediul rural cu privire la măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte.



Obiectivul campaniei este conştientizarea cetăţenilor din mediul rural asupra importanţei prevenirii în ceea ce priveşte furturile, înşelăciunile, accidentele rutiere, precum şi importanţa asigurării antiefracţie, prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, priorităţi permanente ale Poliţiei Române.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri