Anul acesta, Casa Memorială “George Apostu”, casa unde s-a născut sculptorul George Apostu, prin Proiectul Şcolii de Vară de Artă Plastică “Împreuna cu George Apostu la el acasă“, editia a -VII-a, îşi propune să pună la dispoziţia sculptorilor, pictorilor, studenţilor, elevilor, iubitorilor de artă, un cadru de creaţie, într-o zonă pitorească şi tradiţională.

Prin originaliatate şi fantezie, se vor aşeza în Grădina Muzeu a casei, lucrări de sculptură şi pictură, realizate, în perioda 15 – 25 august, de pictorul Alexandru Andronache – Bucureşti, sculptorii Dumitru Verdianu – Austria şi Valentin Vârtosu – Chişinau (Republica Moldova), care, sub coordonarea curatorului Dinu Apostu, nepotul de drept al sculptorului George Apostu, vor crea opere de artă, după concepţii proprii. Sculptorii vor lucra în lemn de stejar, lemn iubit şi îndrăgit de George Apostu, care a creat numeroase opera de artă din acest lemn puternic, unic şi frumos, iar artiştii de astăzi, apreciind estetica şi compoziţia lui, cu imaginaţie şi talent, cu drujba, dalta şi a multor alte unelte, vor crea opere unice şi autentice.

La Şcoala de vară este invitată şi criticul de artă Luiza Barcan. Lucrările vor fi donate şi expuse publicului în Grădina Muzeu a Casei Memoriale “George Apostu” din Stănişeşti, vernisajul urmând să aibă loc pe 25 august, la ora 16.00.

Pe o perioadă de zece zile, vor mai fi organizate şi alte activităţi, cu participarea elevilor din Stănişeşeti şi Coloneşti, inclusiv la un concurs de pictură din ziua de 22.08.2019.

Invitaţi speciali, la vernisajul cu lucrările artiştilor participanţi la tabără, vor fi Mioara Velicu, solistă de muzică populară, Mircea Baniciu, solist muzică folk, oficialii din zonă şi din Bacău.
Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Bacău.PUBLICITATE