Seceta cumplita care a compromis culturile de toamna se rasfrânge si in domeniul fiscal. Astfel, pentru acest an, fermierii pagubiti de seceta vor plati impozit mai mic, proportional cu suprafata de cultura calamitata.

Masura este prevazuta in art.73 alin.(7) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, pentru veniturile din activitati agricole realizate de persoanele fizice, individual sau într-o forma de asociere. Potrivit prevederii legale, daca fermierii au înregistrat pierderi ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale precum înghetul, grindina, poleiul, inundatiile, ploaia abundenta, seceta, precum si a celor produse de animalele salbatice, care afecteaza peste 30% din suprafetele destinate productiei agricole vegetale detinute, norma de venit se reduce proportional cu pierderea respectiva.

Reducerea normei de venit se face de organul fiscal, la cererea contribuabilului, pe baza documentelor justificative eliberate de comisia de specialitate care a constatat dimensiunea calamitatii. Pâna la aceasta data, circa 50.000 de hectare de culturi agricole din tot judetul au fost afectate de seceta.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ