Impozitarea pensiilor speciale a devenit o realitate, după votul din plenul reunit al celor două camere parlamentare. Prevederile Legii privind impozitarea pensiilor speciale vor fi aplicate și pensiilor parlamentarilor, iar astfel toate controversele pe această temă au fost eliminate.

Impozitarea cu 85 la sută a tuturor pensiilor speciale este un act de justețe făcut de Legislativ pentru români, deoarece legea prevede următoarele praguri de impozitare a pensiilor speciale: Impozitare de 0% pentru pensii speciale de până la 2.000 de lei; Impozitare de 10% pentru pensii speciale între 2.001 și 7.000 de lei; Impozitare de 85% pentru pensii speciale care depășesc pragul de 7.001 de lei;

În lege intră toate categoriile de beneficiari de pensii speciale, primite de magistrați și personalul auxiliar din instanțe, CCR, parlamentari, corpul diplomatic și consular, aleșii locali, foști președinți ai statului, militarii, Curtea de Conturi, funcționarii publici parlamentari, personalul aeronautic civil navigant profesionist. În concluzie, au fost cuprinse toate categoriile de beneficiari.

În concluzie, remarc faptul că parlamentarii PNL și-au asumat ducerea la bun sfârșit a acestui demers, absolut corect din punct de vedere al principiului constituțional „Nimeni nu este mai presus de lege”.

Elena Hărătău, deputat PNL BacăuPUBLICITATE