22 iulie 2024
Cultură„Îmi mai doresc ca toți colegii din teatru să fie sănătoși, cu...

Interviu cu Adelaida Perjoiu

„Îmi mai doresc ca toți colegii din teatru să fie sănătoși, cu putere și bucurie de a face teatru!”

Ivona Lucan: Teatrul Municipal „Bacovia” este…

Adelaida Perjoiu: Ce bine că e! Ce mirare că suntem!Care a fost sau este cel mai îndrăgit/incomod rol din cariera ta actoricească?

Dintre rolurile din Teatrul „Bacovia”, aș fi tentată să spun că Filippo din „Angajare de clovn” este unul din personajele care se află cel mai adânc întipărit în mine; asta din mai multe motive – a fost rolul cu care am debutat și un personaj pe care l-am „croit” inspirată de bunicul din partea mamei, alături de care am și crescut. Între timp au intrat în topul inimii mele și „Robderouă” și „Alcmena”. Și sper ca bătălia în topul rolurilor mele din Teatrul „Bacovia” în mintea/inima mea să tot continue.

Ce îți (mai) dorești din partea Teatrului Municipal „Bacovia”?

Faptul că locuiesc în București și călătoresc la Bacău mă forțează să caut permanent motivație care să mă facă să străbat 600 de km dus-întors, într-o singură zi, pentru a juca un spectacol. Atât îmi doresc: ca spectacolele teatrului nostru să facă pe oricine, nu numai pe mine – actrită a teatrului – să străbată măcar jumătate din sau chiar dublu din kilometrii călătoriți de mine către Teatrul „Bacovia”. Și îmi mai doresc ca toți colegii din teatru să fie sănătoși, cu putere și bucurie de a face teatru!

Ce momente de „cumpănă” sau mai puțin plăcute ai întâmpinat în teatru de-a lungul timpului?

Din punct de vedere al creației, dacă e să mă uit în urmă, momente de cumpănă am cu fiecare nou personaj la care lucrez. În general momentele în care mă îndoiesc de mine însămi sunt de departe cele mai grele, însă necesare… dar trebuie mereu păzită măsura!

Ivona Lucan
Secretar literar
Teatrul Municipal „Bacovia”spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri