Prestigioasa Elite Art Gallery Bucuresti gazduieste, pâna pe 29 octombrie, expozitia personala Palimpsestes a cunoscutului pictor bacauan Ilie Boca, un demers particular al artistului, menit sa ilustreze un rezultat al unei cariere artistice indelungate.

Fiind un obisnuit al Galeriei, participant al taberei de creatie „Pictori de azi la Balcic”, Ilie Boca nu se multumeste cu acelasi tip de lucrari, continuând sa experimenteze, sa surprinda, urcând pe simeze, si de data acesta, opere fascinante pentru publicul select pe care îl regaseste de fiecare data la Elite Art Gallery.

In catalogul expozitiei, cât si in presa de specialitate, sunt reliefate etapele creatiei artistului, drumul de la pictura figurativa la cea abstracta si pâna la peisaj, de la lucrurile vazute si cele nevazute. Fara sa fie epic, fara sa fie – sub nicio forma – descriptiv ori profund iconic, Ilie Boca reuseste, cu seria Palimpsestelor, sa balanseze accesibilul si cripticul, astfel încât pictura lui este o invitatie la contemplare si nu o bariera.

Bacauanii care au trecere prin Bucuresti, se pot opri pe str. Academiei, nr. 15, sector 1, pentru a vedea un Boca complet, un demers special, o saga, nu a unei familii, ci a unei intregi lumi, cea româneasca in special, cu radacinile ei spirituale, cu încarcatura de simboluri, de credinte, dar si de umor ce razbat prin timp si prin spatiu.

„Exista în picturile lui Ilie Boca o adevarata sinteza a întregii noastre culturi. (…) Daca am folosi o comparatie literara, Ilie Boca îsi creeaza lumea lui de forme, de idei si de sentimente, de visuri de zi si de noapte, sfatos si hâtru, cu o seninatate înteleapta si cu dramatice zvâcniri ale unei sensibilitati încercate de vreme si de vremuri”, consemneaza criticul Victoria Anghelescu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ