Locuitorii din Magura, voluntari la scoala / foto: facebook

Situatie inedita in comuna Magura. La ultima sedinta a Consiliului Local, o parte dintre consilierii din opozitie au decis sa nu voteze un proiect de hotarâre ce viza o rectificare de buget si alocarea unei sume pentru igienizarea unitatilor de invatamânt din comuna, in apropierea anului scolar care va incepe pe 12 septembrie.

Practic, conducerea primariei a dorit alocarea a 24.000 de lei pentru curatenie generala in cele trei scoli.

Cu opozitia unor consilieri, proiectul de hotarâre n-a mai trecut, asadar, elevii riscau sa inceapa noul an in conditiile bine stiute.

Prin intermediul Facebook, insa, oamenii s-au mobilizat iar curatenia din acest an se va face cu ajutorul satenilor si cadrelor didactice.

„Imi pare rau ca o parte dintre consilieri nu au inteles urgenta demersului nostru. Cu sprijinul oamenilor care sunt voluntari, al tinerilor si al unor sponsori, am reusit sa finalizam curatenia la Scoala 2 si vom finaliza si in celelalte unitati, asa cum este normal, la inceput de an scolar.

Tinerii vor primi o diploma de voluntariat din partea primariei pentru implicare”, a spus primarul Iordache Costras.

Societatea Electric Plus a oferit cu titlu de sponsorizare doua usi de termopan pentru doua clase. Si ceilalti cetateni sunt invitati sa dea o mâna de ajutor autoritatilor in demersul lor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ