Inot/ Alexandru Hriscu si Ionut Daniel Glod (LPS Bacau) au concurat cu succes la „ISM 2014” de la Berlin

De acum, amândoi pot spune „Ich bin ein Berliner”. OK, o data pe an, dar multi ani de acum incolo! Pentru ca vor merge la Berlin si in 2015, si in 2016 si chiar in 2020, anul Olimpiadei de la Tokyo, principalul lor target, insemnat cu caractere grafice nipone mari cât mânerul umbrelei. Cei doi „berlinezi” sunt Alexandru Hriscu (11 ani) si Ionut Daniel Glod (16 ani). Ambii activeaza ca inotatori la LPS Bacau, unde sunt antrenati de profesorul Dragos Furdu, cel care i-a insotit in urma cu o saptamâna la editia din acest an a ISM de la Berlin, competitie de prestigiu, din calendarul Ligii Europene de Natatie. „Este echivalentul unui Campionat European. De acest gen de competitii avem nevoie. Pentru a vedea unde ne aflam noi, unde se afla cei din fata noastra si, mai ales, ce trebuie sa facem pentru a-i ajunge”, explica profesorul Furdu.Bronz la fluture

Atât Ionut Glod, cât si Alex Hriscu au obtinut clasari in primii zece la majoritatea probelor de la Berlin. Alex se poate mândri, printre altele, cu un bronz la 50 metri fluture („stilul meu preferat”), o pozitionare pe 4 la 50 m spate si doua locuri 5 la 50 si 100 m liber. „La multe probe puteam obtine timpi mai buni, insa, chiar si in aceste conditii, sunt multumit de evolutia mea. Rezultatele din Germania ma fac mult mai increzator, cu atât mai mult cu cât nivelul de dificultate al competitiei a depasit Nationalele”, marturiseste Hriscu. Ionut, in schimb, recunoaste ca a lasat garda ceva mai jos, cel mai bun rezultat fiind un loc 6 la 50 spate: „Am mers ceva mai prost, acesta-i adevarul. La fel de adevarat este, insa, ca a fost foarte obositor, reuniunile fiind programate intr-un interval de timp destul de comprimat”.

Obiective pe termen mediu

Profesorul Furdu priveste dincolo de tabloul rezultatelor. „Cel mai mare câstig il constituie experienta pe care o acumulezi la un concurs de o asemenea anvergura. In mod cert, Berlinul va deveni un etalon pentru noi. Si un punct fix in calendarul nostru competitional, care va include, anual, inca doua-trei concursuri internationale de top. Totul depinde de evolutiile noastre, dar si de sponsori”, a declarat Dragos Furdu, care a facut referire si la obiectivele fixate pe termen mediu si lung in cazul celor doi elevi ai sai: „Ionut trebuie sa prinda un lot national, iar pe Alex il vad, in urmatorul an de zile, campion national la cel putin doua-trei probe. Pe termen lung, discutam despre prezenta la Jocurile Olimpice, obiectiv perfect realizabil”.

Carte, pian si fotbal

Ionut Glod si Alex Hriscu se impart intre Bazin, scoala si casa. Elev la Liceul cu Program Sportiv, Ionut este pasionat de chimie, dar nu are hobby-uri. „Tinând cont ca in fiecare zi petrec câte sase ore la Bazin, nu mai am timp de altceva, cu exceptia temelor”, spune Ionut. Programul zilnic al lui Alex este ceva mai variat: trei ore de antrenamente, carte serioasa, asa cum se face la Scoala nr. 19 „Alexandru Ioan Cuza”, plus ore de pian. Hobby-uri? Jocurile pe computer si fotbalul, adica Steaua. „Pe ce loc e Chiajna, stii?”, ii arunca nada profesorul Furdu. „Ba bine ca nu, e pe 10”, raspunde iute Alex Hriscu, care, de acum incolo, ar trebui sa se puna la curent si cu rezultatele Herthei Berlin. Asa cum ii sade bine unui adevarat „berliner”!

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE