In ultimii ani, fotbalul bacauan a fost exilat la Polul Nord. Cu Sport Club Bacau ca deschizator de drum printre nameti. Nu stim daca ursii polari au fost fericiti. Noi, cu siguranta nu. Rezultate? Imagine? Interes? Infrastructura? Simple blocuri de gheata, bune pentru igluurile inuitilor. Din când in când, câte o sanie o lua la vale, dar nu ajungea departe. Cel mult, pe la Voluntari. Harta nu era de folos. Si nici calendarul: iarna, mereu iarna.

Gheata s-a pornit sa pârâie, pe nepusa masa, in sezonul trecut. La inceput, timid, apoi ceva mai zdravan. Venirea lui Cristi Popovici ca antrenor, a lui Ghita Poenaru ca director tehnic si a lui Cristi Ciocoiu ca presedinte, urmata de rezultatele din play-off au fost cele mai clare semne ale dezghetului.

Sigur, când sloiurile au luat-o la vale, unii -pentru care a fost cald si bine in vreme ce pe noi ne lua cu fiori- si-au pus unghia in gât si au incrucisat repede degetele. Sperând ca “aparatul de impachetat gheata” se va repune in functiune. Si ca Sport Club Bacau va intra din nou la congelat. Din fericire, echipa a continuat. Iar lucrurile bune au continuat si ele. Astfel, anul acesta, vara fotbalului bacauan nu a mai cazut intr-o joi, ca in proverbul suedez. Ca sa glumim, putin, a cazut intr-o miercuri.

In miercurea in care am batut Craiova. Dar si in miercurea din saptamâna aceasta, când intre noi si eliminarea vice-campioanei ASA Târgu-Mures s-a aflat doar arbitrul Marcel Balaci. Vara a fost si sâmbata trecuta, când am câstigat pentru prima oara la Piatra, in fata Ceahlaului. OK, nici Ceahlaul nu mai e ce a fost, dar uite ca nemtenii au reusit sa dea, in urma cu doar doua zile trei jucatori la Steaua.

Si toti trei au fost in teren, contra Sport Clubului. Se anunta vreme insorita si sâmbata aceasta, când pe “Letea” va veni Rapidul pentru un meci care decide sefia clasamentului. In mod cert, “Letea” se va colora in visiniu deoarece fanii giulesteni sunt gata sa ajunga si pâna la Polul Nord. (Din fericire, acum nu mai e cazul). Dar vor fi si foarte multi suporteri bacauani.

Poate la fel de multi ca miercuri, contra ASA-ului, când s-a auzit din nou acel “Hai Ba-ca-ul!” din vremurile de glorie ale “Municipalului”. Iar sutele de bacauani care au strigat miercuri “Hai Ba-ca-ul!”, n-au venit doar ca sa-i vada pe Brandan si pe N’Doye, ci ca sa vada cum Sport Club ii bate pe Brandan si N’Doye. De altfel, acesta este si cel mai mare câstig: readucerea publicului la stadion. Deocamdata, pe “Letea”.

“Municipalul” se afla, inca, la Polul Nord.

Inca…


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Un articol de nota 10. Speranta moare ultima, poate intr-un final terenul municipal va fi refacut. Pana atunci, o victorie contra Rapidului ne-ar face foarte fericiti.

  2. Fac un apel catre toti iubitorii fotbalului ce vin sau vor veni pe “Letea” sa faca (sa facem) in asa fel ca acest “bibliotecar’ sa nu mai vina la stadion când este meci oficial. Fostul (actual) primar poarta ghinion.

  3. Daca gheata se va sparge cu investitii facute TOT din bani publici ca pana acum, pentru mine e o noua glaciatiune. Tot ce produce si mananca bani trebuie sa fie in domeniul privat, statul nefiind decat un administrator al treburilor cu adevarat necesare unei societati.

LĂSAȚI UN MESAJ