17 iunie 2024
EvenimentIata, vin colindatori…

Iata, vin colindatori…

Colindul „boboceilor” condusi de Maria Salaru

Vocile cristaline ale micilor bobocei, elevi ai Scolii Populare de Arta, s-au auzit joi dupa-amiaza si in redactia Trustului Media Desteptarea. Vladut, Andra-Maria, Sorin, Alexia, George – Emanuel, Denisa, Casandra si Patric. Opt bobocei, opt voci minunate, opt copii frumosi care, impreuna cu indragita artista Maria Salaru, profesorul lor de la Scoala Populara de Arte, si Petru Colodiuc, profesor de muzica si instrumente au poposit la Trustul Media “Desteptarea” pentru a aduce cântul colindei si magia Sarbatorilor de iarna, dupa datina strabuna. “In pragul Sfintelor Sarbatori de Craciun si al Anului Nou vreau sa fac o urare speciala pentru DESTEPTAREA la implinirea a 23 de ani de activitate. Sunteti cu noi, in casele noastre, prin intermediul televiziunii si mai ales a ziarului «Desteptarea». Am venit sa va colind impreuna cu elevii mei. Va urmam «La multi ani! si Sarbatori Fericite», iar bacauanilor bucuria care a fost la nasterea Domnului sa fie in casele tuturor”, a declarat Maria Salaru. Boboceii si “mama” Maria Salaru ne-au cântat cu bucurie “Steaua”, colindele “Ninge, afara viscoleste” si “Am venit la dumneavoastra”, apoi Plugusorul si jocul Capritei. (Roxana Neagu)

Voci incântatoare de la Conservator



conservatorTrei studenti de la Conservator, fosti elevi ai Colegiului National de Arta “George Apostu” Bacau, au venit si ei sa ne colinde. Iana Mita, acum studenta la Conservatorul din Cluj, fratele ei, Andre Mita – masterand in anul I la Academia de Muzica -, si Sergiu Polesciuc – student si el la Conservatorul din Brasov, toti fosti elevi ai Colegiului de Arta “George Apostu” din Bacau, ne-au incântat cu vocile lor care au adus la Trustul Media DESTEPTAREA colindele de peste Ocean si ne-au aratat ca munca in echipa duce, intotdeauna, la rezultate de exceptie. Cei trei au lansat pe piata si un CD cu colinde de colectie, toate compozitie proprie, la care au lucrat aproape un an, intitulat “Slavim pe Iisus cu colinde”. Acesta contine 12 lucrari, printre care “Vine Craciunul”, “Pregatiri din Ajun”, “Ora magica”, “Twist cu Mosu” sau “Ajunul de Craciun”, si pot fi ascultate de doritori, unele dintre ele fiind deja si pe internet. (R. Neagu)

Glasuri pline de lumina

nevazatoriArtistii Asociatiei Nevazatorilor din România – Filiala Bacau au venit la “Desteptarea”, sa ne aduca un strop din spiritul Craciunului care se apropie. Glasurile lor limpezi ne-au umplut sufletul de lumina, iar veselia capritei ne-a spulberat o clipa grijile: “O, brad frumos, o brad frumos/ Cu cetina tot verde/ Tu esti copacul credincios/ Ce frunza nu si-o pierde”. Nevazatorii din Bacau au dorit sa rasplateasca buna colaborare a asociatiei cu Trustul Media Desteptarea (TMD), descoperindu-ne vechi colinde, din vremurile in care, in loc de globuri, copiii aveau in brad “galbena gutuie/ dulce-amaruie”. Acordeonul, naiul, chitara si mai ales vocile calde ale artistilor au adus mai aproape de noi sarbatorile si speranta ca intram intr-un an mai bun. Tigani, cavaleri, militari si muzicanti ne-au incântat cu talentul lor muzical si actoricesc. In final, a venit rândul capritei sa ne amuze cu jocul ei. Dupa ce capra a murit si, descântata fiind, a inviat, Tiganul, Boierul, Vrajitoarea si alte personaje s-au impacat si au incins o hora a prieteniei. “La multi ani, cu sanatate”, ne-au cântat colindatorii ANR si suntem siguri ca, având atâtia prieteni, ne va fi bine in 2013. (Silvia Patrascanu)

Mos Craciun exista pentru elevii de la Racaciuni

activitate-MaucaClasa a III-a A de la Scoala „Spiru Haret” a daruit din suflet pentru suflet

O unitate de invatamânt micuta, din comuna Racaciuni, a primit vizita elevilor clasei a III-a A de la Scoala Gimnaziala “Spiru Haret” intr-un proiect educational intitulat “Copiii de lânga noi”. Elevii bacauani au infruntat iarna si omatul batucit si s-au deplasat personal la colegii lor mai mici pentru a le aduce daruri si bucurie. Ajunsi acolo, au fost intâmpinati de o clasa primitoare, impodobita de mânutele elevilor inimosi, condusi de un dascal cu har. Stelute, ingerasi, fulgusori, ghetute, lumânarele, ghirlande, clopotei atârnau cuminti in brad, pe pereti, pe sfori. “Suntem aici, la o scoala – sora. Si ei sunt ai nostri, de aceea am hotarât ca noi putem sa le facem aceste sarbatori un pic mai frumoase. Am venit cu daruri de suflet, cu rechizite, imbracaminte, dulciuri si jucarii”, a declarat emotionata inv. Clemansa Mauca, de la Scoala Gimnaziala “Spiru Haret”. In aerul cu miros de colinde s-a auzit mereu clinchet de clopotei, iar cântul a incremenit pe buze când, dupa câteva batai in usa, a intrat cu sacul plin… Mos Craciun. “Multumim parintilor clasei a III-a A, copiilor – elevi ai doamnei invatatoare Clemansa Mauca care au facut posibil acest parteneriat”, a afirmat si inv. Emilia Roset, de la Scoala nr. 2 Racaciuni. La Racaciuni, cu totii s-au imbo­gatit. Au aflat “Povestea florii Craciunului”, cum se pregatesc turtele – Scutecele Lui Iisus – cu nuca sau cu julfa. Elevii gazda au prezentat o partitura inedita a cântecului de stea, dar si Caprita. (Roxana Neagu)



spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img